Osigurajte sredstva iz EU fondova za projekte u turizmu i jačanje konkurentnosti!

Autor: Sponzorirani članak , 19. prosinac 2013. u 08:00
Thinkstock

Vi ste malo ili srednje poduzeće i želite podići svoju konkurentnost? Želite financirati projekt u turizmu, kupiti novu opremu i jačati svoje tehnološke kapacitete?

Vi ste malo ili srednje poduzeće i želite podići svoju konkurentnost?

Želite financirati projekt u turizmu, kupiti novu opremu i jačati svoje tehnološke kapacitete?

Ulažete u zeleno poslovanje i OIE?

Zanima vas kako dobiti od 500.000 do nekoliko milijuna eura bespovratnih sredstava?

Želite saznati kako da baš vaš projekt prođe u velikom broju prijavljenih?

Saznajte zašto su naši klijenti uspješni prijavitelji natječaja za malo i srednje poduzetništvo i prijavite se na jednodnevni praktični trening u organizaciji obrta EU PROJEKTI:

PRIPREMITE PROJEKT ZA NATJEČAJ „POVEĆANJE GOSPODARSKE KONURENTNOSTI MALIH I SREDNJIH PODUZEĆA U HRVATSKOJ“!

23. siječnja 2014. godine u Zagrebu na Veleučilištu Vern,

Trg Drage Iblera 10, 2. kat Importanne Gallerije, učionica IMP 12, s početkom u 9:30 sati

Što je cilj treninga?

Cilj treninga jest na praktičan način predstaviti natječaj „Povećanje gospodarske konkurentnosti malih i srednjih poduzeća u Hrvatskoj“ koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj i podupire dva tipa ulaganja – jačanje konkurentnosti kroz nabavu opreme i izgradnju objekata te projekte u turizmu. Polaznicima ćemo objasniti koje je projekte moguće prijaviti i pod kojim uvjetima, kao i identificirati i razraditi projektne ideje polaznika kako bi bile spremne za prijavu na natječaj.

Koji je sadržaj treninga?

Tijekom treninga, polaznike ćemo upoznati sa sljedećim sadržajem:

·         Uvid u natječaj i uvjete prijave (ciljev i, prioriteti, prijavitelji, aktivnosti)

·         Objašnjenje uvjeta moraju zadovoljiti potencijalni prijavitelji

·         Idenitifkacija prihvatljivih ativnosti i troškova, kao i neprihvatljivih

·         Prikaz i analiza natječajne dokumentacije i objašnjenje načina prijave

·         Izlistaj dokumentacije koju je potrebno pripremiti i prikupiti

·         Analiza projektnih ideja polaznika i konkretno savjetovanje o mogućnostima prijave

·         Važne napomene o tome što treba uzeti u obzir prilikom planiranja projekata

·         Praktični aspekti ispunjavanja narativnog obrasca i obrasca proračuna

Svaki će polaznik prije treninga putem e-maila zaprimiti projektni obrazac koji će ispuniti i dostaviti trenericama. Trenerice će izvršiti prethodnu analizu obrazaca te dati polaznicima konkretne smjernice i savjete u pripremi njihovih projekata.

Kome je namijenjen trening?

Trening je namijenjen malim i srednjim poduzećima koja planiraju pripremiti projekte za natječaj, potpornim organizacijama kao što su poduzetnički centri i razvojne agencije, krovnim organizacijama kao što su komore, savezi i druge organizacije koje u svom članstvu okupljaju MSP-e, jedinicama lokalne i podrulne samouprave koje žele informirati svoje poduzetnike, konzultantima koji će raditi na pripremi projektnih prijedloga i drugima zainteresiranim organizacijama i pojedinicima koji se žele upoznati s dokumentaicjom za prijavu projekata u sturkturnim fondovima

Trening će voditi Ariana Vela, EU PROJEKTI i Mia Pavlica, EU PROJEKTI.  Ariana ima desetogodišnje iskustvo rada na projektima financiranim fondovima EU. U svojoj je karijeri radila s predstavnicima javnog, poslovnog i civilnog sektora, a specijalizirala se za pripremu i provedbu projekata iz programa IPA, FP7, CIP, Eureka, LLP i brojnih drugih. Kolumnistica je portala Poslovni.hr i Poslovnog dnevnika, te je idejna začetnica i osnivačica prvog hrvatskog portala o EU fondovima EU PROJEKTI INFO. Dosad je educirala više od 7000 polaznika iz različitih sektora. Trenutačno radi na pripremi infrastrukturnih i drugih projekata za strukturne fondove i Kohezijski fond, kao i na provedbi brojnih projekata iz pretpristupnih programa i programa Unije.

Mia Pavlica surađuje s EU PROJEKTIMA već dvije godine. Kao urednica i autorica velikog broja članaka na prvom hrvatskom portalu o EU fondovima, EU PROJEKTI INFO (www.eu-projekti.info), jedna je od rijetkih osoba u Hrvatskoj koja odlično poznaje sve raspisane natječaje i uvjete za sudjelovanje u istima. Trenutačno radi na poziciji administrativne direktorice te provodi nekoliko projekata iz programa IPA i CIP.

Detaljne informacije o edukaciji, programu i prijavnici možete pronaći na sljedećem linku.

 

New Report

Close