Nova investicijska ofenziva EK

Autor: Tomislav Oharek , 23. veljača 2016. u 22:01
Jyrki Katainen, potpredsjednik EK/Boris Ščitar/VL

FSI je uspostavljen kao krajnje fleksibilan instrument te pruža goleme mogućnosti, ističe Katainen.

Europska komisija objavila je nove smjernice o kombiniranju europskih strukturnih i investicijskih fondova s Europskim fondom za strateška ulaganja, priopćeno je iz Bruxellesa.

Opća mobilizacija
Brošura je osmišljena kako bi se pomoglo tijelima lokalne vlasti i promotorima projekata da u potpunosti iskoriste mogućnosti kombiniranja europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI) s Europskom fondom za strateška ulaganja (EFSI), glavnim elementom Junckerova Plana ulaganja za Europu.

"EFSI je uspostavljen kao krajnje fleksibilan instrument te pruža goleme mogućnosti promotorima projekata da se prijave za financiranje putem EFSI-a, kao i putem fondova ESI. U smjernicama se nalaze praktični savjeti poduzećima koja traže financiranje projekata o tome kako najbolje iskoristiti oba instrumenta", rekao je potpredsjednik Europske komisije zadužen za radna mjesta, rast, ulaganja i konkurentnost Jyrki Katainen. "Nastojimo ostvariti ciljeve Plana ulaganja za Europu, a za to je potrebno mobilizirati sve aktere i izvore", rekla je povjerenica za regionalnu politiku Corina Cre?u.

Prilika za male
"Povezivanje europskih strukturnih i investicijskih fondova s Europskim fondom za strateška ulaganja omogućit će Europskoj investicijskoj banci da podupire održiv rast diljem europskih država i regija. Kombinirajući bespovratna sredstva EU-a i sredstva financiranja EIB-a banka može doprijeti do novih korisnika, posebno manjih projekata okupljenih oko platformi za ulaganja", poručio je potpredsjednik Europske investicijske banke Ambroise Fayolle. 

Komentirajte prvi

New Report

Close