Kreće projekt Pomorski menadžment za 21. stoljeće

Autor: Marta Duić , 30. lipanj 2015. u 22:00
U projektu će biti 556 studenata/FOTOLIA

Program vrijedan dva milijuna kuna sufinanciran novcem Europskog socijalnog fonda.

Danas će se u Splitu održati prvi "kick off" sastanak vezan za realizaciju projekta "Pomorski menadžment za 21. stoljeće – održiv i inteligentan razvoj obalnog područja kroz razvoj standarda zanimanja i standarda kvalifikacije u području Pomorskog menadžmenta te unapređenje istoimenoga sveučilišnoga diplomskog studija".

Riječ je o programu sufinanciranom bespovratnim novcem Europskog socijalnog fonda, a vrijednost mu je gotovo dva milijuna kuna. "Provedbom ovog projekta se želi ukloniti neprepoznatljivost zanimanja i kvalifikacija iz područja pomorskog menadžmenta na tržištu rada", stoji u pozovu na sastanak uz napomenu da se taj cilj namjerava postići razvijanjem veza s ključnim poslodavcima iz sektora te unapređenjem vještina nastavničkog kadra Pomorskog fakulteta u području primjene Hrvatskog kvalifikacijskog okvira kroz razvoj standarda zanimanja i kvalifikacija i modernizaciju studijskih programa pomorskog menadžmenta.

U projekt će biti uključeno 30 nastavnika Pomorskog fakulteta koji izvode nastavu u sklopu studija pomorskog menadžmenta, te studenti preddiplomskog i diplomskog studija pomorskog menadžmenta (ukupno 329) kao i preddiplomskog studija tehnologija jahta i marina (227) čiji će se diplomski programi po završetku projekta spojiti u jedinstven diplomski studij pomorskog menadžmenta.

Komentirajte prvi

New Report

Close