Kreće prekogranična suradnja Hrvatske i Italije

Autor: Poslovni dnevnik , 15. prosinac 2015. u 21:59
Povjerenica Corina Cretu

Program EU vrijedan je 237 milijuna eura.

Europska komisija prihvatila program prekogranične suradnje između Italije i Hrvatske, vrijedan 237 milijuna eura, od čega će 201 milijun eura biti osiguran iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Riječ je o prvom prekograničnom programu suradnje između Hrvatske i Italije. "Ovaj će program aktivno pridonijeti prosperitetnoj Jadranskoj regiji, pomažući objema zemljama da iskoriste spomorske resurse. Prekogranično partnerstvo pomoć će i razvoju ekološki odgovornog turizma u regiji", rekla je povjerenica za regionalni razvoj Corina Cretu.

Cilj programa je omogućiti objema zemljama da iskoriste potencijale plavog rasta, koji se odnosi na razvoj akvakulture, ribarstva, plave biotehnologije te morskih i pomorskih usluga. Predviđene investicije u istraživanje i inovacije u sektorima plavog gospodarstva te za nadzor klimatskih promjena i prevenciju prirodnih rizika.  Program pokriva ukupno 33 regije – u Hrvatskoj: Primorsko-goransku, Ličko-senjsku, Zadarsku, Šibensko-kninsku, Splitsko-dalmatinsku, Istarsku županija, Dubrovačko-neretvansku i Karlovačku županiju. 

Komentirajte prvi

New Report

Close