Konkurentnost i kohezija na reviziji

Autor: Poslovni dnevnik , 06. listopad 2014. u 22:00
Proces izrade dokumenta koordiniralo je Grčićevo Ministarstvo/S. Strukić/PIXSELL

Financijska alokacija iz ESI fondova od 2014. do 2020. iznosi 6,9 milijardi eura.

U tijeku je revidiranje operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.", dokumenta koji obuhvaća ulaganja Republike Hrvatske iz europskih strukturnih i investicijskih (ESI) fondova u sedmogodišnjem razdoblju od 2014.-2020.

Financijska alokacija iz ESI fondova za taj operativni program iznosi 6,881 milijardi eura, a obuhvaća sljedeće prioriteti:  jačanje gospodarstva primjenom istraživanja i inovacija, korištenje informacijske i komunikacijske tehnologije, poslovna konkurentnost, promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, klimatske promjene i upravljanje rizicima, zaštita okoliša i održivost resursa, povezanost i mobilnost, socijalno uključivanje i zdravlje, obrazovanje, vještine i cjeloživotno učenje te tehnička pomoć.

Tekst dokumenta izrađen je u suradnji tijela državne uprave, predstavnika jedinica lokalne i regionalne samouprave, socijalnih partnera i civilnog društva. Tijekom izrade ovog dokumenta održano je i nekoliko savjetovanja s javnošću o prioritetnim područjima ulaganja obuhvaćenih ovim programom. Cjelokupni proces koordiniralo je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.U izradi dokumenta kontinuirano se surađivalo sa službama Europske komisije, koja po završetku procesa usvaja operativne programe, odnosno formalno odobrava korištenje ESI fondova kako je opisano u tim programima.Nacrt operativnog programa može se preuzeti sa internetskih stranica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a komentari se mogu do 27. listopada dostaviti e-poštom na adresu opkk@mrrfeu.hr. 

Komentirajte prvi

New Report

Close