Iz EU fondova Rijeci 19,3 mil. kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 30. srpanj 2017. u 22:00
Gradonačelnik Vojko Obersnel/Goran Kovačić/PIXSELL

Za obnovu Torpeda.

Gradu Rijeci odobreno je bespovratnih 19,3 milijuna kuna iz europskih fondova za rekonstrukciju i prenamjenu jedne hale bivše tvornice Torpedo u tehnološko-edukacijski poduzetnički inkubator naziva Proizvodni park Torpedo.

Novi poduzetnički inkubator, u sklopu projekta, pokrenutog u partnerstvu s Riječkom razvojnom agencijom Porin, zaokružit će tehnološku cjelinu suvremenih 3D tehnologija u metalu, rečeno je na konferenciji za novinare na kojoj su o projektu izvijestili gradonačelnik Vojko Obersnel i direktor Porina Ernest Cukrov.

Sredstva za formiranje inkubatora odobrena su na natječaju Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Putem europskih fondova bit će osigurano 97,2% vrijednosti projekta.  Grad Rijeka u izradu projekte dokumentacije uložio je dodatnih 2,8 mil. kuna. Dobivenim novcem rekonstruirat će se industrijska hala, a vrijednost radova procjenjuje se na 7,9 mil. kuna.

Obersnel je podsjetio je kako je prostor hale br. 14  gradska uprava kupila zajedno s Vodovodom i kanalizacijom i Čistoćom za 17 milijuna kuna. "Dobivena bespovratna sredstva nastavak su uspješne politike Grada Rijeke na povlačenju sredstava iz fondova Europske unije, iz kojih je u prošle tri godine za ukupno 67 projekata odobreno čak 560 milijuna kuna. Očekuje se odobrenje i dodatnih, novoprijavljenih projekata, čime se Rijeka potvrđuje kao lider u povlačenju sredstava iz fondova Europske unije", kazao je.

Komentirajte prvi

New Report

Close