IRB-u odobren EU projekt od 100.000 eura

Autor: Poslovni dnevnik , 16. travanj 2013. u 19:27
Tome Antičić, ravnatelj IRB-a/PIX

Cilj je ovog projekta povećati razumijevanje veze između svojstva, metaboličkih puteva i prijenosa signala malih molekula neurotransmitera.

Znanstveniku Zavoda za organsku kemiju i biokemiju Institura Ruđer Bošković (IRB), Robertu Vianellu, Europska komisija odobrila je novi četverogodišnji FP7 Marie Curie projekt vrijedan 100.000 eura.

Cilj je ovog projekta povećati razumijevanje veze između svojstva, metaboličkih puteva i prijenosa signala malih molekula neurotransmitera te metoda liječenja neuroloških poremećaja. Rezultati istraživanja u sklopu ovog FP7 projekta trebali bi pomoći povećanju efikasnosti i smanjenju nuspojava komercijalno dostupnih lijekova te predviđanju novih aktivnih supstanci. Ovo je već drugi individualni projekt u sklopu Sedmog okvirnog program za istraživanje i tehnološki razvoj (FP7) kojeg je Europska komisija dodjelila dr.  sc. Vianellu za njegova istraživanja.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Za one koji neznaju 100 000eura u 4 godine je komicno mala suma za znanstveni projekt. To nece pokriti ni bruto placu jednog znanstvenika za taj period. U siromastvu je valjda i to vijest?

New Report

Close