Investitorima u energetiku dostupno 9,5 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 31. svibanj 2016. u 21:59
Foto: Thinkstock

Potpore su za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva i to za korištenje obnovljivih izvora energije.

Objavljen je natječaj za provedbu podmjere 4.1. “Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva” – provedba Operacije 4.1.3. “Korištenje obnovljivih izvora energije”.

Korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava sukladno Zakonu o poljoprivredi osim fizičkih i pravnih osoba čija je ekonomska veličina manja od 6000 eura za ulaganja u sektoru voća, povrća i cvijeća i manja od 8000 eura za ulaganja u ostalim sektorima, te proizvođačke grupe/organizacije priznate sukladno Zakonu o zajedničkoj organizaciji tržišta poljoprivrednih proizvoda i posebnim mjerama i pravilima vezanim za tržište poljoprivrednih proizvoda.

Prihvatljivi materijalni troškovi za sufinanciranje su ulaganja u građenje i/ili opremanje objekata za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora za potrebe vlastitih proizvodnih pogona korisnika s pripadajućom opremom i infrastrukturom, ulaganja u građenje i/ili opremanje objekata za prijem, obradu i skladištenje sirovina za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora s pripadajućom opremom i infrastrukturom i ulaganja u građenje i/ili opremanje objekata za obradu, preradu, skladištenje, transport i primjenu izlaznih supstrata za organsku gnojidbu na poljoprivrednim površinama s pripadajućom opremom i infrastrukturom.

Prihvatljiv trošak za sufinanciranje je i stjecanje objekata, strojeva i opreme kroz financijski leasing do iznosa tržišne vrijednosti imovine. Sredstva javne potpore iznose ukupno 9,5 milijuna eura. Intenzitet javne potpore po projektu iznosi do 50 posto. Najniža vrijednost javne potpore može iznositi 5000 eura, najviša milijun eura po projektu.     

Komentirajte prvi

New Report

Close