Europska unija pokrenula program osposobljavanja mladih žena

Autor: Tomislav Pili , 31. ožujak 2014. u 22:00
Žene sa srednjoškolskim obrazovanjem se prekvalificiraju

Žene sa srednjoškolskim obrazovanjem se prekvalificiraju.

Tajništvo Unije za Mediteran organiziralo je krajem ožujka u Barceloni međunarodnu konferenciju pod nazivom "Žensko socio-ekonomsko osnaživanje: projekti za napredak".

Na skupu koji je okupio više od 200 sudionika iz 35 država stvorena je platforma za dijalog na političkoj i tehničkoj razini o temama ženskog poduzetništva. Osim toga, razmijenjena su i iskustva o najboljim praksama iz područja ravnopravnosti spolova i poticanja ženskog poduzetništva. Konferencija je inače operativni rezultat treće ministarske konferencije Unije za Mediteran, posebnog tijela Europske unije, a koja je održana prošle godine u Parizu. Na skupu u Barceloni okupili su se predstavnici vladinih institucija, civilnog društva, međunarodne razvojne agencije i institucije koje se bave promoviranjem spolne ravnopravnosti, ali i predstavnici privatnog sektora.

Na konferenciji je službeno pokrenut i projekt  pod pokroviteljstvom Unije za Mediteran pod nazivom "Vještine za uspjeh: zapošljive vještine za žene". Radi se o projektu koji promovira američka agencija AMIDEAST. Projekt je usmjeren na osposobljavanje djevojaka i mladih žena koje su završile srednjoškolsko obrazovanje kako bi zadobile vještine koje se trenutno traže na tržištu rada. Program uključuje osposobljavanje iz engleskog jezika te napredne tečajeve rada na računalu i poslovnog razvoja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close