EU novosti

Autor: Poslovni dnevnik , 20. studeni 2014. u 21:57
Thinkstock

Vodeći regulator sektora osiguranja u Europskoj uniji upozorava da osiguravateljima ne treba davati snažne poticaje kako bi ulagali u određene kategorije imovine jer je to protivno supervizorskom načelu jamčenja sigurnosti i stabilnosti financijskih institucija.

Vodeći regulator sektora osiguranja u Europskoj uniji upozorava da osiguravateljima ne treba davati snažne poticaje kako bi ulagali u određene kategorije imovine jer je to protivno supervizorskom načelu jamčenja sigurnosti i stabilnosti financijskih institucija. “Moramo neprestano isticati da neprimjereni poticaji za kupnju bilo koje kategorije imovine ne smiju biti sastavni dio režima koji striktno kontrolira rizik i jamči sigurnost i stabilnost financijskog sustava”, upozorio je u predsjednik Europskog regulatora za osiguranje i mirovinsko osiguranje (EIOPA) Gabriel Bernardino. 

Aktivnosti u građevinskom sektoru 28 zemalja Europske unije oštro su se smanjile u rujnu u odnosu na prethodni mjesec. U usporedbi s kolovozom 2014. u rujnu 2014. desezonirana proizvodnja u građevinskom sektoru u europodručju (EA18) smanjila se za 1,8 posto, a u području EU28 za 0,9 posto, pokazuju procjene Eurostata. U kolovozu 2014. proizvodnja u građevinskom sektoru u europodručju povećala se za 0,7 posto, dok se u području EU28 nije mijenjala. U usporedbi s rujnom 2013. u rujnu 2014. proizvodnja u građevinskom sektoru smanjila se za 1,7 posto u europodručju te za 0,4 posto u području EU28.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je u Narodnim novinama br. 136/14  dva javna natječaja iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014.-2018., i to za mjere “Restrukturiranje i konverzija vinograda” i “Investicija u vinarije i marketing vina”. Nacionalni program pomoći sektoru vina petogodišnji je program u kojem je osigurano 57 milijuna eura za razvoj hrvatskog vinarstva i vinogradarstva iz europske Vinske omotnice. Za dodjelu sredstava mogu se prijaviti vinari i vinogradari koji su upisani u Vinogradarski registar. Najmanji iznos potpore je 3000, a najveći 750.000 eura, a za završene projekte APPRRR isplaćuje od 50% do 80% prihvatljivih troškova.

Komentirajte prvi

New Report

Close