EU novcem razvijaju model ‘odmaraj i stvaraj’

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 05. lipanj 2017. u 21:59
Foto: Početak radova planiran je za prve dane 2018.

Novi tehnološki centar okuplja kreativce iz svijeta.

Projekt Centra za nove tehnologije i poduzetništvo ‘Trokut’, koji bi u sljedeće dvije i pol godine trebao biti izgrađen u šibenskoj Mandalini, dobio je 20 milijuna bespovratnih kuna iz EU fondova. Početak radova ukupne vrijednosti oko 27 milijuna kuna zakazan je za početak 2018. godine, a konačan bi rezultat trebao biti radni prostor s 28 funkcionalnih jedinica, fleksibilnim prostorima, uredima i drugim sadržajima.

Riječ je o važnom iskoraku u smjeru izgradnje imidža Šibenika kao relevantnog središta u kreiranju ideja, startup-ova te novih poslova, poručio je šibenski gradonačelnik Željko Burić u ponedjeljak prilikom obilaska lokacije.

“Želja nam je da u naš grad dolaze mladi koji su željni kombinacije odmora i rada. U budućem Centru dobit će potrebnu infrastrukturu za razvoj svojih poslovnih ideja, a istovremeno će moći uživati u odmoru”, dodao je. Novi je poduzetnički centar koncipiran u skladu s tzv. ‘holliworkom’ odnosno navikama mlađih generacija poduzetnika da rade i za vrijeme odmora.

“Istražili smo zahtjeve novih generacija i proizašlo je da je riječ o skupini koja ne može odvojiti posao od godišnjeg odmora, pa im uz sunce i more moramo ponuditi i mjesto za rad”, za ŠibenikIn je izjavio pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Matija 
Bumbak.    

Komentirajte prvi

New Report

Close