EU financira suradnju hrvatskih i slovenskih liječnika

Autor: Marija Crnjak , 17. kolovoz 2017. u 21:59
Projekt će trajati 2 godine/FOTOLIA

Bruxelles pokriva 85 posto od potrebnih 860 tisuća eura.

Klasteru zdravstvenog turizma Kvarnera, uz još sedam partnera u Hrvatskoj i Sloveniji, iz EU fondova odobreno je sufinanciranje 85 posto od potrebnih 860 tisuća eura za projekt prekogranične suradnje u poboljšanju zdravstvenih usluga.

Projekti će se provoditi sljedeće dvije godine a cilj im je utvrditi stanje i potrebe u zdravstvenoj skrbi, digitalizacija i informatizacija za povezivanje partnera, razmjena iskustava i znanja uz edukaciju zdravstvenog kadra s hrvatske i slovenske strane, te izrada certifikata destinacije zdravlja.

Ujedno, namjera je jačati postojeće i stvaranje novih partnerstava na području zdravstva na prekograničnom području, što bi dugoročno trebalo podići kvalitetu usluga i smanjiti regionalne nejednakosti.

Projekt bi trebao institucionalno regulirati hrvatsko-slovensku suradnju koja postoji i sada, kao kad liječnici iz slovenskih pograničnih područja odluče prevesti hitne pacijente u bolnicu u Rijeci, umjesto u udaljeniju Ljubljanu, a time bi se poboljšala i zdravstvena usluga stanovnicima Gorskog kotara uz slovensku granicu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close