EU daje novac, no hoćete li ga uzeti?

Autor: Poslovni.hr , 09. lipanj 2015. u 12:15
Foto: Thinkstock

Članstvo u Europskoj uniji predstavlja i trošak i izazov, ali i mnoge mogućnosti za javne i privatne organizacije u korištenju sredstava strukturnih fondova.

Članstvo u Europskoj uniji predstavlja i trošak i izazov, ali i mnoge mogućnosti za javne i privatne organizacije u korištenju sredstava strukturnih fondova.

Hrvatska mora plaćati visoke iznose članarine u Uniji, što će nužno značiti manje sredstava u javnim proračunima za financiranje projekata s jedne strane i manje sredstava za financiranje projekata gospodarstva istovremeno s druge strane.

EU fondovi su mogućnost koja stoji na raspolaganju i isključivo na svima nama kao građanima leži odgovornost da li ćemo dane prilike iskoristiti.

"Preporučljivo je i potrebno da svaka javna ili privatna organizacija makar jednog svog djelatnika uputi u osnove planiranja projekata za strukturne fondove kako bi se uspostavili procesi koji će organizaciju pokrenuti kako bi ove prilike za financiranje projekata znali na vrijeme identificirati i koristiti", navodi među ostalim predavačica Ana Fresl, izvršna direktorica tvrtke Projekt jednako razvoj d.o.o.

Kako je formiran sustav fondova, koje procedure postoje, tko kako i kada objavljuje natječaje, kako se na njih može prijaviti, koje su cake u prijavi projekata, što se dešava kad se ugovor za EU sredstva potpiše, sve su teme koje je potrebno saznati ukoliko ozbiljno želite pristupiti EU fondovima, a koje se obrađuju na seminaru „Prilike iz EU fondova za poduzetnike – Iskoristite potpore za opremanje i izgradnju".

Seminar "Prilike iz EU fondova za poduzetnike – Iskoristite potpore za opremanje i izgradnju", namijenjen malim ali i srednjim poduzetnicima, potpornim organizacijama (regionalne razvojne agencije, banke, konzultantske kuće); ostalim zainteresiranima za sustav i projekte strukturnih fondova (izvođači radova i dobavljači, projektanti, revizori, banke, građani).

Više o seminaru kao i prijavnicu možete pronaći ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close