EK u održivu budućnost ulaže 264,8 milijuna eura

Autor: Marta Duić , 23. studeni 2015. u 22:00
Karmenu Vella

Ulaganje obuhvaća 96 novih projekata u 21 članici, a financiraju se u okviru programa za zaštitu okoliša LIFE.

Komisija je odobrila paket ulaganja od 264,8 milijuna eura usmjeren na zaštitu okoliša i prirode te zeleni rast u Europi.

Ulaganje obuhvaća 96 novih projekata koji će se provoditi u 21 državi članici, a financiraju se u okviru programa za zaštitu okoliša LIFE. Zaštita okoliša i učinkovitost resursa okvirne su teme tih projekata kojima se nastoji učiniti pomak prema kružnom i održivom gospodarstvu. U njima će se posebna pažnja posvetiti prirodi i biološkoj raznolikosti, dobrom upravljanju okolišem i informiranju. EU će ih sufinancirati sa 160,6 milijuna eura.

Povjerenik EU-a za okoliš, pomorstvo i ribarstvo Karmenu Vella izjavio je: "Novac uložen u ekološke projekte dobro je potrošen novac. Veseli me što će naš program LIFE podržati brojne inovativne projekte, za koje sam siguran da će dati važan doprinos. Uz zaštitu i jačanje prirodnog kapitala, tim se projektima otvaraju brojne mogućnosti koje će Europu usmjeriti prema održivoj budućnosti u kojoj su ključni gospodarstvo s niskim emisijama ugljika i učinkovitost resursa. Projekte ćemo pažljivo pratiti, a želja nam je dijeliti njihove rezultate i ponoviti njihov uspjeh drugdje." 

Komentirajte prvi

New Report

Close