Donosimo prve otvorene natječaje iz programa Horizon 2020 i programa Kreativna Europa!

Autor: Poslovni.hr , 13. prosinac 2013. u 12:32
Thinkstock

11. prosinca objavljeni su prvi natječaji iz programa Horizon 2020 za istraživanja i inovacije u ukupnom iznosu od 15 milijardi eura za prve dvije godine programa.

11. prosinca objavljeni su prvi natječaji iz programa Horizon 2020 za istraživanja i inovacije u ukupnom iznosu od 15 milijardi eura za prve dvije godine programa. Također su objavljeni i prvi natječaji iz programa Kreativna Europa koji je usredotočen na očuvanje i promicanje europske kulturne i jezične raznolikosti, a za koji je iz europskog proračuna predviđeno 1,46 milijardi eura. U nastavku donosimo prvi natječaj iz programa Horizon 2020 te dva natječaja iz programa Kreativna Europa (potprogrami Kultura i MEDIA).

Naziv natječaja: HORIZON 2020 – Inovacija resursa vode: Podizanje njezine vrijednosti za Europu

Referentni broj: H2020-WATER-2014-2015

Vrsta: Bespovratna sredstva

Opis: Aktivnosti unutar ovog natječaja uključivat će donošenje inovativnih rješenja u području vode na tržište, korištenje rezultata istraživanja vode te integrirane pristupe upravljanju vodom i klimatskim promjenama. Ovaj je poziv podijeljen na četiri dijela...Kliknite za više informacija!

Naziv natječaja: KREATIVNA EUROPA – Potpora europskim projektima suradnje

Referentni broj: EAC/S16/2013

Vrsta: Bespovratna sredstva

Opis: Glavni ciljevi potpore ovog natječaja za bespovratna sredstva transnacionalnim kulturnim projektima suradnje su podrška sposobnosti europskih kulturnih i kreativnih sektora da djeluju transnacionalno i međunarodno te promicanje transnacionalnog kruženja kulturnih i kreativnih djela i transnacionalne mobilnosti kulturnih i kreativnih aktera, posebno umjetnika…Kliknite za više informacija!

Naziv natječaja: MEDIA – Potpora za razvoj televizijskog programa i europskih audiovizualnih djela

Referentni broj: EAC/S24/2013

Vrsta: Bespovratna sredstva

Opis: U okviru posebnog cilja jačanja kapaciteta europskog audiovizualnog sektora za nadnacionalno i međunarodno djelovanje prioriteti potprograma MEDIA su  povećanje kapaciteta audiovizualnih subjekata za razvijanje europskih audiovizualnih djela s potencijalom optjecaja u Europi i šire te olakšavanje europskih i međunarodnih koprodukcija, uključujući televizijske kuće...Kliknite za više informacija!

Više informacija o trenutačno otvorenim natječajima i onima u najavi možete pronaći ovdje!

Autorica: Mia Pavlica, EU projekti

 

Komentirajte prvi

New Report

Close