Donosimo pregled najnovijih natječaja za EU fondove

Autor: Poslovni.hr , 17. svibanj 2013. u 11:34
Thinkstock

Donosimo pregled najvažnijih natječaja iz EU fondova za područje Republike Hrvatske, regije i
Europske unije koji su trenutačno otvoreni!

Donosimo pregled najvažnijih natječaja iz EU fondova za područje Republike Hrvatske, regije i Europske unije koji su trenutačno otvoreni!

Naziv natječaja: CIP – EKO – INOVACIJE 2013
Vrsta: Bespovratna sredstva 
Opis: Otvoren je natječaj iz prve komponente CIP programa pod nazivom Eko-inovacije 2013., s ciljem podupiranja prve tržišne replikacije i komercijalizacije eko-inovativnih proizvoda, usluga i procesa… Kliknite za više informacija!

Naziv natječaja: Program Herkul II – trening na području borbe protiv prevara
Referentni broj: Hercule/2013/Training
Vrsta: Bespovratna sredstva 

Opis: Ovim natječajem će se dodijeliti bespovratna sredstva u svrhu prevencije financijskih prevara u EU (uključujući borbu protiv krijumčarenja i krivotvorenja cigareta) kroz podupiranje razmjene dobrih praksi između tijela država članica te diseminaciju općeg i operativnog znanja u navedenom području… Kliknite za više informacija!

Naziv natječaja: Izgradnja i implementacija strateških nacrta i mjera za povećanje potražnje industrijskih inovacija
Referentni broj: 68/G/ENT/CIP/13/C/N02C011
Vrsta: Bespovratna sredstva 

Opis: Natječaj poziva prijavitelje na razvoj i implementaciju zahtjevajućih politika i strateških nacrta za povećanje unosa inovacija na bilo koji tržišni sektor ili za specifične proizode i usluge… Kliknite za više informacija!

Naziv natječaja: Javni poziv za iskaz interesa poduzetnika za pripremu projektnih prijedloga za Europski fond za regionalni razvoj 2014. – 2020.

Vrsta: Bespovratna sredstva 

Opis: Svrha ovog poziva je iskazivanje interesa za pomoć u pripremi projektnih prijedloga za projekte koji će se prijavljivati za programe bespovratnih potpora u sklopu Europskog fonda za regionalni razvoj… Kliknite za više informacija!

Naziv natječaja: Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za pripremu zalihe infrastrukturnih projekata za znanstvenu i obrazovnu infrastrukturu za Europski fond za regionalni razvoj 2014. – 2020.

Vrsta:  Bespovratna sredstva 

Opis: Svrha Javnog poziva za prijavu projektnih prijedloga je identifikacija i stvaranje zalihe potencijalnih projekata iz područja znanstveno-istraživačke, tehnološke i obrazovne infrastrukture, čija bi se realizacija mogla financirati iz Europskog fonda za regionalni razvoj… Kliknite za više informacija!

Naziv natječaja: Javni poziv Ministarstva zdravlja za prijavu projektnih ideja u sektoru zdravstva

Vrsta: Bespovratna sredstva 

Opis: Predmet ovog Javnog poziva je identificiranje projektnih ideja koje su usklađene s Nacionalnom strategijom razvoja zdravstva 2012.-2020. godine. Projektne ideje će se razmatrati u odnosu na njihovu važnost prema strategiji, ali i u odnosu na potencijalno sufinanciranje iz EU fondova… Kliknite za više informacija!

Naziv natječaja: Marco Polo II- Novim putovima do zelenog obzora
Referentni broj: DGMOVE/D1/SUB/283-2013
Vrsta: Bespovratna sredstva
Opis: Cilj programa je podupiranje načina prijevoza s nižim vanjskim troškovima u kojima su putovanja što kraća. Podupire akcije koje promoviraju kombinirani prijevoz što dovodi do smanjenja prometne prenatrpanosti, zagušenja time i zdravijeg utjecaja na okoliš i održivi razvoj… Kliknite za više informacija!

Naziv natječaja: Financijski instrument za okoliš – LIFE +
Referentni broj: 2013/C 47/10
Vrsta: Bespovratna sredstva
Opis: Osnovni cilj prograla LIFE+ jest doprinos implementaciji, ažuriranju i razvoju europskog zakonodavstva i politika povezanih s očuvanjem okoliša, uključujući i povezivanje okoliša s ostalim javnim politikama čime se doprinosi održivom razvoju… Kliknite za više informacija!

Naziv natječaja: Prikazivanje filmova i drugih audiovizualnih sadržaja u školama – prepreke i dobre prakse

Referentni broj: 2013/S 084-140896

Vrsta: Javna nabava, Usluge 

Opis:  Svrha ovog projekta pružiti je Europskoj komisiji uvid u postojeću situaciju u korištenju audiovizualnog sadržaja u školama u Europi. Istraživanje se neće primjenjivati u ustanovama za visoko obrazovanje. Istraživanje bi također trebalo identificirati prepreke i dobre prakse…Kliknite za više informacija!

Naziv natječaja: Informiranje, savjetovanje i sudjelovanje predstavnika poduzetništva

Referentni broj: VP/2013/003

Vrsta: Bespovratna sredstva

Opis: Svrha ovog natječaja financiranje je radnji usmjerenih na razvoj sudjelovanja zaposlenika u poduzetničkim pothvatima. To uključuje sve mehanizme putem kojih predstavnici zaposlenika mogu imati utjecaj na odluke koje se donose u tvrtci. To će se postići podizanjem svijesti i doprinosima primjeni europskih zakona i politika u tom području… Kliknite za više informacija!

Više informacija o trenutačno otvorenim natječajima i onima u najavi možete pronaći ovdje!

Komentirajte prvi

New Report

Close