CARNet dobio bespovratna sredstva za svoj projekt

Autor: Poslovni.hr , 28. lipanj 2013. u 11:44
Ilustracija

Agencija za odgoj i obrazovanje i Pučko otvoreno učilište Algebra su partneri na projektu. Voditelj projekta je CARNet.

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta juče se održalo svečano potpisivanje ugovora u okviru natječaja dodjele bespovratnih sredstava "Daljnji razvoj i provedba Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira", IPA IV komponenta Razvoj ljudskih potencijala. Ugovore ukupne vrijednosti 4,4 milijuna eura uručio je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

U okviru ovog natječaja Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet uspješni je dobitnik bespovratnih sredstava za projekt „Razvoj elemenata kvalifikacija, programa i kurikuluma u dijelu računalne kompetencije u osnovnoškolskom obrazovanju“. Projekt ima ukupni proračun od 436 tisuća eura, a počet će 19. kolovoza 2013. godine te će trajati 18 mjeseci, stoji u priopćenju CARNeta.

Agencija za odgoj i obrazovanje i Pučko otvoreno učilište Algebra su partneri na projektu. Voditelj projekta je CARNet.

Glavni cilj projekta je osuvremeniti osnovnoškolski kurikulum jasno postavljajući ishode učenja u međupredmetnoj temi informacijske i komunikacijske tehnologije na području 8 predmeta (matematika, hrvatski jezik, fizika, povijest, zemljopis, kemija, biologija i strani jezik) u 4 osnovnoškolska razreda (od 5 do 8 razreda).

Tijekom projekta, na temelju osuvremenjenog kurikuluma, izradit će se modularno koncipirani digitalni nastavni materijali za 8 prethodno navedenih predmeta. Ujedno će se tijekom 18 mjeseci trajanja projekta obrazovati osnovnoškolski nastavnici s ciljem poboljšanja kapaciteta škola za poučavanje kojem je u središtu učenik. Razvit će se i izraditi online sustava za istraživanje koji će za cilj imati prikupiti informacija o tome koliko su nastavnici i učenici zadovoljni nastalim digitalnim nastavnim materijalima, zaključuje se u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close