Čaporice među prvima uzele novac ERDF-a

Autor: Večernji list , 06. studeni 2014. u 22:01
Pogon u proizvodnoj zoni u kojoj radi 250 ljudi/I. Ivanović/PIXSELL

Za centar agropoduzetništva, težak 17 mil. kn, 89% novca daje EU.

Proizvodna zona Čaporice – centar agropoduzetništva jedan je od prvih projekata namijenjen lokalnoj upravi koji će se financirati bespovratnim srestvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF).

Vrijednost mu je 16,99 mil. kn, 89,44% financirat će se iz ERDF-a, a razliku će sufinancirati Grad Trilj. Prvi je to novac EU dodijeljen jedinicama lokalne samouprave za financiranje razvojnih projekata otkako smo ušli u EU. "Od 226 prijavljenih projekata sredstva su odobrena za samo njih 16, a iz Dalmacije, uz Trilj, samo Zadar. Tim ćemo novcem proširiti zonu u Trilju i unaprijediti infrastrukturu za agropoduzetnički centar, u kojemu ćemo zajedno, lokalna samuoprava, znanost i proizvođači, pronalaziti najbolja rješenja za proizvodnju hrane", kaže Ivan Šipić, gradonačelnik Trilja.

U poduzetničkoj zoni Čaporice već radi 250 ljudi. Planiraju napraviti sušnicu, laboratorij, otkupnu stanicu. Građevinski radovi počet će u siječnju. Partneri su Institut za jadranske kulture i Regionalna razvojna agencija Splitsko-dalmatinske županije. 

Komentirajte prvi

New Report

Close