Bespovratnih 250 milijuna kuna za 28 poduzetnika

Autor: Poslovni dnevnik , 05. kolovoz 2014. u 13:00
Thinkstock

Proizvodnih i turističkih 28 poduzetnika u petak je dobilo prve ugovore u Hrvatskoj za ukupno blizu 250 milijuna kuna bespovratnih sredstva iz strukturnih europskih fondova.

Proizvodnih i turističkih 28 poduzetnika u petak je dobilo prve ugovore u Hrvatskoj za ukupno blizu 250 milijuna kuna bespovratnih sredstva iz strukturnih europskih fondova. Njihovi su projekti vrijedni ukupno 641,5 milijuna kuna, a trebaju ih realizirati u idućih godinu i pol. Od toga je 19 proizvodnih, a devet turističkih projekata koji će po završetku imati oko 600 novih radnih mjesta.

Ugovore su uručili ministri poduzetništva i regionalnog razvoja Gordan Maras i Branko Grčić te zamjenik ministra turizma Ratomir Ivičić. Njihova su ministarstva i SAFU sudjelovali u provedbi natječja za dodjelu prvih sredstava hrvatskim poduzetnicima iz EU fondova u okviru Operativnog programa regionalna konkurentnost 2017.-2013. Od objave natječaja do odobrenja sredstava i dodjele prvih ugovora prošlo je pet mjeseci. Na natječaj je bilo prijavljeno 130 projekata. Odobrena sredstva 28 odabranih dobivat će u fazama, od čega 30% odmah. Ministar Maras je najavio da će uskoro ići novi natječaji za daljih oko 150 milijuna  eura. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Gdje se može vidjeti o kakovim se projektima radi, odnosno koje su to proizvodnje, te turistički projekti.
Činjenica je da ionako samo veliki mogu aplicirati za ova sredstva jer mali nemaju dostatna sredstva da pokrenu i dokumentaciju , ma kako god njihov projekat bio dobar.
Ivan

New Report

Close