Županja: svaki dan jedan kombajn

Autor: VLM , 02. rujan 2013. u 22:00
Goran Ferbezar/PIXSELL

Tehnički direktor Damir Kobaš podsjeća na to da su prije kolektivnoga godišnjeg odmora radili u tri smjene.

Županjska tvornica kombajna Same Deutz Fahr Žetelice, koja posluje u sklopu talijanskog koncerna SDF, svjetski poznatog proizvođača težih strojeva za poljoprivredu, drugog dana rujna počela je rad nakon kolektivnoga godišnjeg odmora.

Planira do kraja godine napraviti 65 kombajna, pa će ih, uz onih 300 napravljenih do ljetne stanke, ove godine biti točno 365: svaki dan jedan kombajn izlazi iz hale županjskog proizvođača kombajna, koji gotovo sve izveze, i to poznatom kupcu. Tehnički direktor Damir Kobaš podsjeća na to da su prije kolektivnoga godišnjeg odmora radili u tri smjene kako bi zadovoljili sve naručitelje, a početkom godine su zbog povećanja obima posla zaposlili više od sto sezonaca. Njima je u srpnju istekao ugovor, ali su u nastavku ovogodišnje sezone primili 20-ak sezonaca, uglavnom kvalificiranih zavarivača.

Kobaš kaže da će u 2014. povećati proizvodnju barem za 10 posto u odnosu na ovu, sudeći prema narudžbama koje bi naručitelji ovih dana trebali potvrditi. Zbog toga najavljuje da će angažirati veći broj sezonaca već u siječnju i oni će raditi do srpnja i početka žetve jer to je glavna sezona županjskog Same Deutz Fahr Žetelice. (M. F./VLM)

Komentirajte prvi

New Report

Close