Zrinka Bokulić najbolja je hrvatska menadžerica

Autor: Biserka Ranogajec , 20. svibanj 2012. u 22:00

Za poduzetnicu godine izabrana je Marija Komerički, a nagrada za socijalno poduzetništvo uručena je Mireli Bulić

Povodom Dana poduzetnica, koji se u svijetu obilježava svakog trećeg petka u mjesecu svibnju, Hrvatska udruga poslovnih žena Krug dodijelila je priznanja najboljima poduzetnicama i menadžerici. Krug od 2009. bira najuspješnije poslovne žene temeljem rezultata poslovanja ostvarenih u prethodnoj godini, a ove godine prvi put dodijeljena je i nagrada za socijalno poduzetništvo koju je dobila Mirela Bulić, vlasnica i ravnateljica doma za starije i nemoćne Slatinski dvori iz Slatine. Najbolja menadžerica je Zrinka Bokulić, predsjednica Uprave Laguna Novigrad, a najbolja poduzetnica godine Marija Komerički, suvlasnica RE-NI trgovine iz Luga Samoborskog.

Rođena Zagrepčanka Zrinka Bokulić pet godina vodi turističku tvrtku Laguna Novigrad koja je lani ostvarila 100 milijuna kuna ukupnog prihoda i pola milijuna noćenja. Prihod je u odnosu na godinu ranije povećan 20 posto, dok je u nove investicije izdvojeno dvadeset milijuna kuna. Tvrtka čiji je većinski vlasnik Auctor kapital iz Zagreba ima dva hotela i dva autokampa od kojih je jedan upravo ovih dana dobio četiri zvijezdice, pohvalila se Bokulić. Od većih investicija posljednjih godina izdvaja gradnju wellness centra na više od 2500 kvadrata, a ove godine uređenje kampa Sirena te mini kluba za najmlađe turiste. Izutetno smo zadovoljni početkom ovogodišnje turističke sezone, rekla je Bokulić i dodala kako su njihovi sve vjerniji gosti iz Slovenije, Njemačke i Austrije orijentirani na sportski turizam a riječ je o nogometnim ekipama, biciklistima, tenisačima. Mirela Bulić osnovala je dom za starije i nemoćne osobe Slatinski dvori 2004. u Slatinama na Čiovu sa 40 korisnika i 14 zaposlenih. Lani je, kaže, kupila četiri hektara zemljišta u Virovitičko-podravskoj županiji za gradnju stacionara vrijednog 3,5 milijuna eura.

Poticaji

Poduzetnice u borbi za 367 milijuna kuna
Jadranka Radovanić, predsjednica Kruga već u drugom mandatu, tvrdi da poduzetnice u Hrvatskoj zapošljavaju više od 200.000 ljudi. Svaki treći poduzetnik u Hrvatskoj je žena, što je prosjek EU. Stjepan Koraj, pomoćnik ministra poduzetništva i obrta, izjavio je na svečanosti u HGK da se dosta žena javilo za dodjelu bespovratnih 367 milijuna kuna koje ministarstvo ima u okviru 24 poduzetničkih mjera.

Komentirajte prvi

New Report

Close