Žitnjak u prvom tromjesečju ostvario gotovo 100.000 kuna dobiti

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. srpanj 2018. u 08:32
Foto: Igor Šoban / Pixsell

Poslovodstvo ističe i kako je današnja ekonomija izrazito turbulentna i zahtijeva od društva brzu prilagodbu novonastalim uvjetima poslovanja. “Prioritet su održavanje likvidnosti, naplata potraživanja i održavanje zaposlenosti”, kaže se u izvješću.

Žitnjak, tvrtka iz sastava koncerna Agrokor, u prvom je tromjesečju ove godine ostvarila dobit nakon oporezivanja od 99,8 tisuća kuna, što je značajno manje u odnosu na isto razdoblje lani kada je iznosila 455,9 tisuća kuna, podaci su iz nerevidiranog nekonsolidiranog izvješća te tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni su prihodi Žitnjaka u prva tri ovogodišnja mjeseca iznosili 7,78 milijuna kuna i smanjeni su 33 posto. Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje koji su smanjeni 24 posto, na 7,2 milijuna kuna. Žitnjak je u prvom tromjesečju prema istom razdoblju lani smanjio i ukupne rashode za 32 posto, na 7,57 milijuna kuna.

"Žitnjak je u 2018. godini nastavio sa uspješnim poslovanjem i stabilizirao svoj položaj na tržištu veleprodaje u skladu sa zahtjevima potrošača i razvojem tržišta. Glavni cilj je osigurati dugoročnu profitabilnost i stabilnost", navodi se u izvješću poslovodstva.

Također se napominje kako je nastavljena racionalizacija troškova na svim razinama. "Mjere koje Uprava provodi su planiranje poznatih i potencijalnih novčanih odlijeva i priljeva s obzirom na redoviti tijek poslovanja u skladu sa zahtijevima kupaca", navodi se.

Poslovodstvo ističe i kako je današnja ekonomija izrazito turbulentna i zahtijeva od društva brzu prilagodbu novonastalim uvjetima poslovanja. "Prioritet su održavanje likvidnosti, naplata potraživanja i održavanje zaposlenosti", kaže se u izvješću.

Također se napominje kako tvrtka nije imala problema s likvidnošću i svoje ugovorne obveze obavlja na vrijeme, no postoje poteškoće na tržištu i kod kupaca je i dalje izražen problem u prikupljanju sredstava.

"Stalnim kontaktima s kupcima i dobavljačima upravljamo rizikom likvidnosti osiguravajući dostatna financijska sredstva za podmirenje naših obveza", ističu iz Žitnjaka.

Komentirajte prvi

New Report

Close