Željko Kerum: Za ‘Jokera’ mi nude 52 milijuna eura, ali ne dam ga nikome

Autor: Poslovni.hr , 26. veljača 2017. u 11:30
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Drugi veliki projekt na kojemu bivši gradonačelnik i saborski zastupnik radi u Splitu je izgradnja poslovno-stambenog kompleksa u splitskoj Lori, na mjestu nekadašnjeg hipermarketa “Kerum”.

Nakon što je najavio kandidaturu za splitskog gradonačelnika, Željko Kerum, nekada najveći dalmatinski poduzetnik, u posljednje vrijeme prilično je aktivan i u privatnim investicijama. Naime, prije nekoliko dana, kako tvrdi, dobio je "nemoralnu" ponudu za prodaju Prodajnog centra "Joker". Tvrtka koja je htjela kupiti prvi splitski trgovački centar i koja je na stol stavila ponudu od 52 milijuna eura, ističe Kerum, dolazi iz inozemstva.
"Istina je da je postojao zainteresiran kupac i da je ponudio taj iznos. Radilo se o ozbiljnoj ponudi, ozbiljnog poslovnog čovjeka. Međutim, moram reći da je moj sin Joško, koji je vlasnik "Jokera", donio odluku da se Centar neće prodavati, nego da će on i dalje raditi te upravljati njime. "Joker" nam godišnje donosi prihod od 55 milijuna kuna, zapošljava oko tisuću ljudi, podmiruje sve svoje obveze te je po svemu tome jedna od najuspješnijih hrvatskih firmi. I za razliku od ostalih velikih centara ovakvog tipa po Dalmaciji i Hrvatskoj, gdje su vlasnici ljudi iz inozemstva, vlasnik "Jokera" je Hrvat", poručio je za Slobodnu Dalmaciju Kerum.

Drugi veliki projekt na kojemu bivši gradonačelnik i saborski zastupnik radi u Splitu je izgradnja poslovno-stambenog kompleksa u splitskoj Lori, na mjestu nekadašnjeg hipermarketa "Kerum". Tamo bi, prema Kerumovoj ideji, na parceli od 11,5 tisuća kvadrata trebao niknuti veliki stambeno-poslovni kompleks, vrijedan oko 44 milijuna eura.

Komentari (6)
Pogledajte sve

[IMG]http://cdn-static.rtl-hrvatska.hr/repository/images/e/0/e062205803e1eb11c41347ce3fea50a6.jpg?v=20[/IMG]

Oće’l bit šta pršuta na čelo, Željko?

Klaun koji vjerojatno dobiva izbore u Splitu.

kakav loš kalun

New Report

Close