Zbog TLM-a najava ustavnih tužbi

Autor: Saša Paparella , 24. svibanj 2017. u 22:01
J. Sloković: Moj klijent nikad nije bio pozvan da dođe i da svoj iskaz/Igor Kralj/PIXSELL

Branitelji četvorice pitaju koji je smisao istražnog zatvora kad predistražne radnje policija već provodi.

Obrana optuženika u slučaju navodnog izvlačenja novca iz šibenskog TLM-a tvrdi kako su prava njihovih kliienata povrijeđena, a pojedini odvjetnici najavljuju i mogućnost ustavne tužbe.  

"Istražni zatvor protiv mog branjenika Marka Pejčinoskog određen je bez osnove. On nikad nije bio pozvan da dođe i da svoj iskaz, niti pred policijom, niti na istražnom ročištu na kojem se raspravljalo o određivanju istražnog zatvora, pa takav postupak suda smatram nezakonitim i planiram podnijeti ustavnu tužbu", izjavila je za portal Šibenik.IN odvjetnica Jadranka Sloković. Odvjetnica je naglasila kako do tog trenutka još nije zaprimila službeno rješenje, niti je o strategiji daljnje obrane razgovarala sa svojim branjenikom, bivšim vlasnikom TLM.-a. Uvjerena je da su prava njezinog klijenta povrijeđena, pa dovodi u pitanje i to treba li se njen branjenik uopće odazvati pozivu šibenskog suda nakon što mu je već određen istražni zatvor.

"Tu mu je opciju trebalo ponuditi ranije. Nažalost, već je klasika da se stvara medijska hajka i time utječe na postupak. U nedostatku argumenata, ide se na osudu javnosti unaprijed", rekla je odvjetnica Sloković. U istražnom zatvoru u Šibeniku zasad se nalazi jedino prvookrivljeni Tonći Kandido, a sud je odbio njegovu ponudu da mu se umjesto istražnog zatvora odredi jamčevina u iznosu od 300.000 kuna. Njegovi odvjetnici najavljuju ustavnu tužbu zbog narušavanja Kandidovih prava, smatraju da dugogodišnji  direktor TLM-a ne bi trebao biti u zatvoru, "jer policija već nekoliko godina provodi predistražne radnje u tom slučaju, pa više nema opasnosti da bi okrivljenici međusobnom komunikacijom mogli ometati kazneni postupak".

Negodovanje odvjetnika izazvano je i istupom sindikalnog lidera Ozrena Matijaševića. Predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata rekao je da su "uhićeni Kandido, otac i sin Marko i Loran Pejčinoski te njihov suradnik Andraš Brodnjak za kojima je raspisana tjeralica, samo dio ekipe koja je dovela TLM do propasti. Među uhićenima bi trebali biti i neki članovi Nadzornih odbora i Uprave TLM-a". Sindikat smatra i da je šteta od 170 milijuna kuna za koju ih se tereti niska.  "Mi baratamo s 50 milijuna eura i za sve to imamo dokaze. Od sedam djela koje smo prijavili zasad je država obradila četiri. Imamo dokaze da je TLM oštećen za 46,3 milijuna kuna na račun fiktivnih reklamacija, više od 30 milijuna kuna zbog malverzacija s rabatima te omogućivanjem otpisa dugovanja za isporučenu robu tvrtkama IHMET METRI iz Italije i londonskoj Trame za 3,3 milijuna eura" optužuje Matiješević. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

ova jadranka sve vise slici na jadrana a sve manje na zenu.

New Report

Close