Zbog navale vjerovnika kasni ročište za TŽV Gredelj

Autor: Suzana Varošanec , 12. prosinac 2012. u 11:03
Patrik Macek/PIXSELL

Hrkač će danas izaći s prijedlogom da se proizvodnja nastavi i da se ispitaju sve mogućnosti za nastavak djelovanja u stečaju…

Ročište vjerovnika TŽV-a Gredelj na kojem će se ispitati prijavljene tražbine, najavljeno u 10 sati u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma u Zagrebu, kasni otprlilike sat vremena zbog registracije velikog broja vjerovnika.

Po dobrom hrvatskom običaju došli su 5 minuta prije ročišta, a toliko ih ne može odjednom ući, rekao je stečajni upravitelj Pero Hrkač, naglasivši da pravna procedura nalaže da se svi moraju formalno registrirati kako bi se moglo znati tko je došao i koliki je iznos tražbina, kako bi s tim iznosom mogao glasovati.

Prema njegovoj procjeni ispitno ročište trajat će oko 2 sata, a u nastavku slijedi održavanje izvještajnog ročišta vjerovnika na kojem će stečajni upravitelj podnijeti izvješće o tijeku stečajnog postupka i stanju stečajne mase te predložiti odluke o daljnjem tijeku stečaja.

Prema priopćenju TŽV-a Gredelj u stečaju, Hrkač će danas izaći s prijedlogom da se proizvodnja nastavi i da se ispitaju sve mogućnosti za nastavak djelovanja u stečaju i nastavak rada kroz predložen stečajni plan.

Vrijednost imovine i potraživanja Gredelja procijenjena je na približno 856 milijuna kuna, dok   ukupno priznate prijavljene tražbine vjerovnika iznose oko 900 milijuna kuna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close