Započinje treći krug upisa novih dionica Đure Đakovića

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. prosinac 2014. u 09:40
Foto: Ivica Galović / Pixsell

Minimalni i maksimalni broj dionica koje pojedini dioničar može upisati u trećem krugu nije određen.

Kako u prva dva kruga upisa novih dionica nije postignut prag uspješnosti predviđen odlukom o povećanju temeljnog kapitala, Uprava Đuro Đaković Holdinga donijela je odluku o održavanju i trećeg kruga, u kojem će se od ponedjeljka 8. prosinca, do utorka 16. prosinca, moći upisati preostalih 9,12 milijuna novih dionica te slavonskobrodske tvrtke.

U javnom pozivu objavljenom u četvrtak podsjeća se da je u prva dva kruga, tijekom studenog ove godine, upisano i uplaćeno ukupno 584.894 novih dionica Đure Đakovića, po cijeni od 20 kuna.

Za treći krug dokapitalizacije tako je ostalo još 9.126.310 novih dionica, a pravo na njihov upis ima svaka pravna i fizička osoba koja je bila imatelj dionica Đure Đakovića na dan 15. svibnja, bez obzira je li iskoristila svoje pravo sudjelovanja u prvom krugu upisa. Pravo upisa u prvom su krugu, naime, imali postojeći dioničari tvrtke, a u drugom kvalificirani ulagatelji.

Minimalni i maksimalni broj dionica koje pojedini dioničar može upisati u trećem krugu nije određen.

Ukupno izdanje novih dionica Đure Đakovića smatrat će se uspješnim, stoji u javnom pozivu, ako se u sva tri kruga upiše i uplati najmanje 4 milijuna novih dionica, što znači da bi se u trećem krugu trebalo upisati još najmanje 3,415 milijuna novih dionica.

Kako je početkom srpnja, nakon skupštine tvrtke izjavio predsjednik Uprave Đuro Đaković Holdinga Tomislav Mazal, dokapitalizacija treba osigurati stabilnost poslovanja tvrtke i članica Đuro Đaković grupe, a sredstva prikupljena dokapitalizacijom upotrijebit će se za preustroj i osposobljavanje tvrtke te za jačanje kapaciteta za preuzimanje novih poslova.

Komentirajte prvi

New Report

Close