Započela procedura imenovanja uprava/direktora zrcalnih kompanija Agrokora

FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL

Nakon što je završen proces registracije novih imena budućih zrcalnih društava Grupe Agrokor, na Trgovačkom sudu u Zagrebu započela je procedura imenovanja uprava/direktora budućih novih kompanija.

Uprave/direktori zrcalnih kompanija u većini kompanija ostat će isti kao i u postojećim društvima Grupe. Do promjena će doći samo u nekoliko manjih tvrtki u kojima su pojedini članovi uprava/direktori samoinicijativno najavili odlaske iz drugih razloga.

Tako će, primjerice, Konzum plus, Ledo plus, Jamnica plus, Belje plus itd., nastaviti imati iste Uprave koje vode i postojeće kompanije, što će biti slučaj i u ostalim društvima Grupe koja će slijediti istu logiku.

Procedura imenovanja menadžmenta zrcalnih kompanija jedan je od koraka u procesu pripreme implementacije Nagodbe vjerovnika u Agrokoru te je važna pretpostavka da na dan provedbe implementacije zrcalne kompanije zažive u potpunosti.

Komentari (3)
 • vodoinst
  vodoinst 14:37 29.1.2019.

  Zašto u članku nije spomenuto da su zrcalne tvrtke D.O.O. ?

 • joda
  joda 14:28 29.1.2019.

  fino ste to rezimirali!

 • jod
  jod 14:05 29.1.2019.

  Puno vike nizašto. Sve će ostati isto, samo će se konzultanti i perači novca još malo potkožiti. Sudovi će se naregistrirati “novih” kompanija, župani i gradonačelnici naputovati do ministarstava i natrag po upute za dalje poslovanje, neformalne grupe će se konsolidirati, a dvije godine će biti potrošene učinkovito kao i u Britaniji za pripremu Brexita…

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve