Zanimanje koje kronično nedostaje: Lokalne tvrtke spremne su ih odmah zaposliti

Autor: Poslovni.hr , 14. veljača 2018. u 10:35
Foto: Thinkstock

Grad se u tu se problematiku uključuje u cilju kontinuiranih napora na poticanju lokalne poduzetničke klime i potpore ovoj inicijativi.

Drvoprerađivačkim tvrtkama i obrtima koji posluju na području grada Ivanca i šire kronično nedostaje školovanih stolara koje su spremni zaposliti odmah nakon završetka školovanja i  zato pozdravljaju inicijativu Srednje škole i Grada Ivanca da se pojačanom promocijom priđe animaciji učenika i njihovih roditelja za upis u stolarsko zanimanje.

S obzirom na to da lokalni poduzetnici trebaju kvalitetne, školovane kadrove kako bi mogli zadovoljiti sadašnju potražnju i širiti buduću proizvodnju, Srednja škola će u suradnji s poduzetnicima u najkraćem vremenu pokrenuti marketinšku kampanju s ciljem animiranja upisa u stolare, piše portal Ivanec.hr.

U tome će imati potporu Županijske gospodarske komore Varaždin, koja će se u kampanju uključiti sredstvima iz EU projekta namijenjena promociji deficitarnih zanimanja za privredu.

To je glavni zaključak sa sastanka koji je u ponedjeljak, 12. veljače, gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, održao s predstavnicima drvoprerađivačkih tvrtki i obrta te Srednje škole Ivanec.

Grad Ivanec u tu se problematiku uključuje u cilju kontinuiranih napora na poticanju lokalne poduzetničke klime i potpore ovoj inicijativi, dok se Poslovna zona Ivanec d.o.o. pridružuje kao nositelj potpornih programa u gospodarstvu.

Komentirajte prvi

New Report

Close