Zagrebačka tvrtka razvila aplikaciju koja se uspješno koristi u Švicarskoj

Autor: Poslovni.hr , 08. kolovoz 2017. u 11:32
Foto: Thinkstock

Djelatnici koriste također niz pomoćnih hardverskih alata za kvalitetnije očitanje brojila.

VOLAG System AG, švicarska tvrtka za razvoj rješenja za daljinsko prikupljanje podataka i njihovu analizu, odnedavno za očitavanje 2,2 milijuna brojila u toj zemlji koristi rješenje Unimod Collect koje je razvila zagrebačka tvrtka Cinnamon. 

Agencija Cinnamon trenutno ima 15 zaposlenih. Kako je tportalu rekao Ivan Kovač, direktor Cinnamona i voditelj razvoja aplikacije Unimod Collect, ta im je aplikacija trenutno najveći projekt.

No, razvijali su i softver za startup za logistiku Movingu, švicarsku logističku tvrtku Murpf AG, platformu za kirurge, doktore i ostale djelatnike u zdravstvu MDLinking (koja bi uskoro trebala ugledati svjetlo dana)…

Rješenje Unimod Collect se sastoji od aplikacije za web preglednik, koja je poveznica između standardnih sustava naplate koje koriste veliki sustavi poput Hrvatske elektroprivrede i aplikacije za Android koju koriste djelatnici na terenu. 

Djelatnici koriste također niz pomoćnih hardverskih alata za kvalitetnije očitanje brojila. 

Posebno zanimljiva je upotreba radio prijamnika za očitanje jedne od novijih vrsta brojila. Djelatnik sjedne u auto, uključi radio prijamnik koji poveže s aplikacijom Unimod Collect, lagano se vozi kroz ulicu i očitava vrijednosti na brojilima putem radio signala, naglašava tportal.

Takva brojila su instalirana u Hrvatskoj, poglavito za potrošnju plina, i Unimod Collect ih zna čitati. Nema, dakle, problema ako vas nema kod kuće, brojilo je na teško dostupnom mjestu ili u dvorištu držite opasnog psa.

Aplikacija radi na bilo kojem mobitelu s operativnim sustavom Android. No, kako se radi o specifičnoj primjeni za rad na terenu se preporuča korištenje posebno robusnog uređaja, otporanog na visoke i niske temperature, udarce, prašinu i vodu. 

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (1)
Pogledajte sve

čekaj daljinski očitava stanje i djelatnik se mora voziti ulicom???
wtf, u 21. stoljeću kad su svi gradovi pokriveni mobilnim netom ti se moraš vozit autom da dođeš do brojila i da očitaš podatke??? da ne moraš izaći iz auta i očitati??

pa napravite brojilo koje se preko 3G, 4G(ili interno preko WiFia) spoji na centralni sustav jednom mjesečno, pošalje stanje i gotova priča,, kakvo vozanje i očitavanje?????

New Report

Close