Zagrebačka banka pojednostavljuje e-bankarstvo

Autor: Hrvoje Šarić , 15. svibanj 2009. u 14:10

Jučer je Zagrebačka banka predstavila novo rješenje za poslovne korisnike internetskog bankarstva (e-Zabe) koje pojednostavljuje online transakcije na prijenosnim računalima.

Umjesto dosadašnje kombinacije čip kartice i čitača novi i stari poslovni korisnici e-Zabe mogu se odlučiti za USB uređaj Aladdin eTekon NG Flash. On izgleda poput USB memorije, a takvih je i dimenzija. Štoviše, uređaj i funkcionira kao USB memorija: korisniku je na raspolaganju 1 GB slobodne memorije u koju može spremiti dragocjene podatke i zaštititi ih kriptografijom.

USB uređaj funkcionira na isti način kao čip kartica sa čitačem no jednostavnije se instalira jer je softver pojednostavljen; upravljački programi (samo za Windowse) nalaze se na samom uređaju i automatski se pokreću kad se on umetne u računalo na kojem nije ranije bio. Tako je u praksi olakšano korištenje e-Zabe jer uređaj stane u svaki džep i može se koristiti na bilo kojem PC-u bez komplicirane instalacije upravljačkih programa za čitač čip kartica.

Zagrebačka je banka prva u Hrvatskoj krenula s uslugom internetskog bankarstva i vodeća je na tržištu s udjelom oko 30%. 63% platnog prometa banke odvija se preko interneta.

Komentirajte prvi

New Report

Close