Zadarski proizvođač ambalaže dobio kredit od 20 milijuna eura

Autor: Darko Bičak , 27. studeni 2013. u 14:38
Photo: Dino Stanin/PIXSELL

AFP proizvodi fleksibilnu ambalažu od aluminija, plastike i papira, a više od 80 posto svojih prihoda generira u inozemstvu.

Proizvođač savitljive ambalaže Aluflexpack (AFP) iz Zadra je od Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) dobio je kredit vrijednosti 20 milijuna eura koji će uložiti u razvoj kompanije. Kako su proteklog tjedna priopćili iz EBRD-a, investicija uključuje nabavu strojeva i opreme za nadogradnju i modernizaciju poslovanja, što bi, prema planovima kompanije, trebalo rezultirati poboljšanjem u obujmu i učinkovitosti, kao i značajnu nadogradnju tvrtke objektima.

AFP proizvodi fleksibilnu ambalažu od aluminija, plastike i papira, a više od 80 posto svojih prihoda generira u inozemstvu.

Aluflexpack je nasljednik nekadašnjeg aluminijskog kombinata Folijaplast, a ovo ime nosi od 2001. godine. Matično društvo Aluflexpack novi sa sjedištem u Zadru ima dva proizvodna pogona smještena u Zadru i Umagu te povezana društva i proizvodne pogone: OMIAL u Omišu, TOF u Drnišu te Aluflexpack Polska u Poznanu i Tychy te švicarski Einsiedeln. Industrijska grupacija Montana Tech Components (MTC Group), koja je specijalizirana za preuzimanje i restrukturiranje posrnulih tvrtki, je u studenom 2012. kupila Aluflexpack Grupu od Hypo banke. Novi vlasnici očekuju da će se zadarska tvrtka vrlo brzo vratiti na stare staze slave.

"Temeljem naše dugoročne strategije industrijskog rasta, očekujemo da AFP u narednih nekoliko godina postane jedan od tri najvažnija europska igrača na tržištu fleksibilne ambalaže. Uvjereni smo da u suradnji s EBRD-om možemo postići taj cilj", kazao je Michael Tojer, predsjednik MTC Groupa.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Sjajna prića,da je barem više ovakvih preduzeća u HR,sigurno im radnici imaju sjajna primanja[emo_naivan]

New Report

Close