Zaba nagradila pet najboljih IT rješenja u 2016. godini

Autor: Objava za medije , 08. lipanj 2016. u 13:37
Foto: Press

Ukupan fond donacija za sve nagrađene i finalne projekte iznosi pola milijuna kuna.

Na svečanoj dodjeli održanoj u Laubi u Zagrebu, predstavnici Zagrebačke banke – predsjednik Uprave Miljenko Živaljić te članica Uprave Dijana Hrastović uručili su nagrade pobjednicima natječaja Start app i Start IT up. Oba natječaja dio su projekta MOJ ZABA START, ove godine posebno posvećenog poticanju IT poduzetničkih rješenja.

Pobjednici natječaja – Start app za najbolje projekte iz područja razvoja aplikacija koje nude rješenja za jednostavnije poslovanje malog poduzetništva su tvrtke Mobilne komunikacije d.o.o. s mobilnom rješenjem „Gooma“ za lakšu obradu loko vožnje i putnih naloga, AdoptoTech d.o.o. za aplikaciju „Adopto“ koja pomaže lakšem zapošljavanju kod poduzetnika te Async j.d.o.o za cloud aplikaciju “MyBeeLine” za lakši rad pčelara. Sva tri pobjednika odnijela su finalnu nagradu u pojedinačnom iznosu od 100.000 kuna.

U sklopu Natječaja Start IT up, prvo i drugo mjesto po izboru stručne komisije Zabinog odjela Informatike osvojio je Vladimir Puškaš iz Zagreba s projektima „E-mail odobravanje dokumenata“ (s nagradom od 30.000 kuna) i „Brzored“, kojima je ponudio rješenja na zadatke Jednim klikom do odobrenja i Virtualni asistent (s nagradom do 20.000 kuna). Trećeplasirana (s nagradom od 10.000 kuna)  je aplikacija „Asistent“ Mladena Župančića.

 

Prilikom uručenja nagrada, predsjednik Uprave Zagrebačke banke g. Miljenko Živaljić je izjavio:

„Veza između IT, digitalne tehnologije i bankarstva je izuzetno važna. Primjenom digitalne tehnologije ispunjavaju se očekivanja  klijenata, pružaju se usluge prilagođene njihovim potrebama,  usluga je brza,  pouzdana i dostupna.  U isto vrijeme, transformiraju  se operativni modeli banaka, koji postaju sve više inovativni i globalni. U današnjem je okruženju potrebno puno odvažnosti da se pokrene vlastito poslovanje. No zato nam je drago da je više od 80 IT poduzetnika predstavilo i prijavilo svoje inicijative u samo mjesec dana trajanja natječaja. 

Kao društveno odgovorna Banka i dalje ćemo poticati  razvoj tehnološki naprednih kompanija. Uvjeren sam da će većina od nagrađenih rješenja dobiti našu daljnju podršku, bilo u komercijalizaciji na tržištu ili kao partneri banke. Veselim se svakom koraku u tom smjeru koji ćemo napraviti zajedno.“

 

Natječaji su raspisani u ožujku ove godine, na natječaj Start app zaprimljeno je 70 prijava, od kojih su najbrojniji prijedlozi aplikacija bili vezani uz turizam – 32 prijave, prijedloga kako unaprijediti mikro poduzetništvo – 26, dok je za poljoprivredu došlo 12 prijava. Stručna komisija sastavljena od partnera natječaja – HGK Sektora za turizam, Sense Consulting, HAMAB BICRO, Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika i predstavnika Zagrebačke banke odabrala je 10 finalista koji su dobili potporu od 10.000 kuna. Finalni pobjednici odabrani su nakon dodatnih priprema i prezentacije projekta.

 

U sklopu Natječaja Start IT up koji je tražio odgovore na određene izazove za IT rješenja u poslovanju Zabe, uz 3 dobitnika – i dodatnih 7 finalista nagrađeno je iznosom od 5.000 kuna.

Ukupan fond donacija za sve nagrađene i finalne projekte u ovoj godini iznosi gotovo pola milijuna kuna.

 

NAGRAĐENI PROJEKTI

 

Pobjednici natječaja Start app su:

 

1. Naziv projekta: Gooma

Nositelj: Mobilne komunikacije d.o.o., Vlado Škarica, Zagreb

Gooma je jedino cjelovito mobilno poslovno rješenje za obradu loko vožnje i putnih naloga.

Aplikacija je geolokacijski servis, koji evidentira, obrađuje i izrađuje izvještaje loko vožnje i službenih putova u realnom vremenu te planira vašu rutu puta. U ovoj fazi aplikacija je besplatna i spremna za preuzimanje iz Apple App Storea, što je tek prva faza u stvaranju regionalne multifunkcionalne transakcijske i tehnološke platforme. Gooma trenutno ima oko 1.000 korisnika, aplikacija je vrlo jednostavna i značajna za male poduzetnike.

 

2. Naziv projekta: Adopto

Nositelj: AdoptoTech d.o.o., Mario Buntić, Zagreb

Adopto je online software koji S&M tech tvrtkama na jednom mjestu pruža sve za skaliranje tima od 5 do 300 ljudi,  a rješenje je razvijeno zbog specifičnih problema s kojima se takve tvrtke susreću pri zapošljavanju. Adopto je kompleksna aplikacija koja integrira job boardove, društvene mreže, testing platforme, pruža mogućnost izrade i hostinga web stranice karijera za svaku tvrtku, te im preko svoga sučelja omogućava obavljanje svih zadataka vezanih uz zapošljavanje (masovna komunikacija, testiranje, dogovaranje sastanaka, čitanje cv-a…). Na tržištu postoje od 2015. godine, a trenutno rade za Rimac tvrtku. Za razliku od konkurencije jadnostavniji su i povoljniji te time i pristupačni malim IT tvrtkama. Donaciju će usmjeriti na razvoj aplikacije i marketing.

 

3. Naziv projekta: MyBeeLine (BeeRM)

Nositelj: Async j.d.o.o., Alen Huskanović, Varaždin

MyBeeLine je tehnološko rješenje za upravljanje poslovanjem u pčelarstvu. To je web aplikacija koja pčelarima omogućuje pregled stanja u njihovim pčelinjacima te ih pravovremeno obavještava kada je potrebno napraviti određene akcije nad košnicama kako ne bi došlo do infekcije ili bolesti.  To je cloud aplikacija koja je prilagođena za korištenje na svim uređajima koji imaju mogućnost pregleda interneta. Pčelari kroz aplikaciju unose i odabiru podatke koje su do sada zapisivali u bilježnice ili na košnicu, a aplikacija im omogućuje detaljnu analitiku prikazanu kroz grafove kako bi raspolagali pravovremenim informacijama o stanju pčelinjih kolonija u realnom vremenu i temeljem toga donosili bolje odluke. Posluju od 2015., aplikacija je dostupna na engleskom, hrvatskom a uskoro i na njemačkom jeziku, što upućuje na potražnju regije za ovom aplikacijom. Do sada su prodali 100 licenci, a donaciju će usmjeriti za daljnji razvoj aplikacije i oglašavanje.

 

 

Pobjednički projekti Natječaja Start IT up:

 

1. Nagrada od 30.000 kuna

Vladimir Puškaš, Zagreb

Projekt „E-mail odobravanje dokumenata“ nudi najbolje rješenje na zadatak Jednim klikom do odobrenja. Cijeli sustav je temeljen na široko dostupnoj i provjerenoj tehnologiji – te stoga nije potrebno razvijati posebne klijentske aplikacije za svaku platformu. Umjesto toga, rješenje se u potpunosti fokusira na serversku stranu sustava. SharePoint server, u kombinaciji s Active Directory servisima i Exchange serverom omogućuje: korištenje već postojeće infrastrukture; jednostavnu implementaciju i održavanje; izvrsnu skalabilnost; te maksimalnu optimizaciju ulaganja.

2.Nagrada od 20.000 kuna

Vladimir Puškaš, Zagreb

Projekt „Brzored“ virtualni asistent je platforma koja klijentima omogućava da pomoću svojeg mobilnog uređaja saznaju lokaciju najbliže poslovnice banke s najkraćim vremenima čekanja. Sustav je baziran Web servisima i HTML5 tehnologijama – te je kao takav platformski neovisan. Zbog toga ga je vrlo jednostavno modificirati za rad na bilo kojoj mobilnoj platformi.

3. Nagrada od 10.000 kuna

Mladen Župančić, Zagreb

Aplikacija „Asistent“ rješava zadatak virtualnog asistenta i nudi za m-bankarstvo različite korake razvoja aplikacije – od lociranja i preporuke najbližih poslovnica ovisno gdje se klijent nalazi, prikaza dužine čekanja obzirom na željenu uslugu, lociranja najbližih bankomata uz izradu puta do željene lokacije, primanje obavijesti i pisanja poruka banci, do moguće razmjene iskustava s drugim korisnicima i personalnog oblikovanja aplikacije, ovisno o korisničkim preferencijama i potrebama.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close