Vupik: Postoji interes dioničara za dokapitalizaciju

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. rujan 2014. u 17:23
Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Nadzorni odbor je odobrio Upravi pokretanje postupka povećanja temeljnog kapitala.

Nadzorni odbor (NO) Vupika, iz sastava koncerna Agrokor, danas je temeljem izvješća Uprave utvrdio da postoji interes postojećih dioničara za sudjelovanjem u postupku povećanja temeljnog kapitala u iznosu većem od 200 milijuna kuna, izvjestili su danas iz te vukovarske kompanije.

Nadzorni odbor je stoga odobrio Upravi pokretanje postupka povećanja temeljnog kapitala, o čemu će odlučivati izvanredna Glavna skupština tvrtke, sazvana za 7. studenog. Na izvanrednoj skupštini bit će predloženo da se isključi pravo prvenstva na upis novih dionica svim postojećim dioničarima osim Agrokoru, OTP banci i četiri fizičke osobe.

Pritom bi OTP i četiri postojeća dioničara – fizičke osobe povećale temeljni kapital uplatom uloga u novcu u ukupnom iznosu do najviše 544,56 tisuća kuna, i to izdavanjem 13.614 novih dionica, a Agrokor unosom prava potraživanja u temeljni kapital u ukupnom iznosu od 133,33 milijuna kuna, i izdavanjem 3,33 milijuna novih dionica.

Kako Agrokor unosi potraživanja u ukupnom iznosu od gotovo 300 milijuna kuna, ostatak iznad 133,3 milijuna kuna kojim će biti povećan temeljni kapital, odnosno 166,66 milijuna kuna bit će unesen u kapitalne rezerve.

Komentirajte prvi

New Report

Close