Vupik ispituje interes svojih dioničara za dokapitalizaciju

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. rujan 2014. u 11:47
Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Vukovarski poljoprivredno-industrijski kombinat Vupik, koji posluje u sastavu koncerna Agrokor, objavio je danas poziv postojećim dioničarima za iskazivanje interesa u povećanju temeljnog kapitala tvrtke.

Vukovarski poljoprivredno-industrijski kombinat Vupik, koji posluje u sastavu koncerna Agrokor, objavio je danas poziv postojećim dioničarima za iskazivanje interesa u povećanju temeljnog kapitala tvrtke, koji se neće provesti ako ukupni interes bude manji od 200 milijuna kuna.

Svrha ovoga poziva, navode iz Vupika, ispitivanje je zainteresiranosti postojećih dioničara za sudjelovanje u dokapitalizaciji, kao i njihova ozbiljnost, s ciljem potencijalnog organiziranja izdanja novih dionica. Pritom naglašavaju da će se cjelokupni postupak pripreme dokapitalizacije, kao i njezin opseg, utvrđivati isključivo temeljem interesa koji su iskazali postojeći dioničari.

Pripremi dokapitalizacije, stoji u pozivu, neće se pristupiti ukoliko će ukupni iskazani interes od strane svih dioničara biti manji od 200 milijuna kuna ili ako ponuđena cijena po dionici bude manja od 90 kuna. Usporedbe radi, jučerašnje je trgovanje dionica Vupika završila s cijenom od 86,50 kuna.

Po podacima Središnjeg klirinško depozitarnog društva (SKDD), Vupikov je najveći pojedinačni dioničar, s vlasničkim udjelom od 55,76 posto, Agrokor, a slijede tvrtka Vukovarski branitelj d.o.o, s udjelom od 5,79 posto, te investitor Nenad Bakić, koji posjeduje 3,9 posto dionica Vupika. Manji vlasnički udio u vukovarskom kombinatu ima i država, od 1,08 posto.

Komentari (4)
Pogledajte sve


ako je agrokor većinski valjda će sam iskazati najveći interes. mali i ne moraju ako neće.

Bit će zanimljivo vidjeti koliko će Agrokor imati u postotku nakon ovoga, baš kao i na Belju[emo_namigusa]

meni nije jasno kako u statutu stoji jedan iznos maksimalnog dokapa a tu se spominje minimalno 200 mil.?

ako je agrokor većinski valjda će sam iskazati najveći interes. mali i ne moraju ako neće.

toda nema lipice i sada hoće oguliti male dioničare ( dajte lovu a ja ću s njom raditi, malo bolesno? )[emo_smijesak]!!!!! svašta u ovoj zemlji, dobro još i funkcioniramo ( ili ne funkcioniramo?? – zbog takvih )[emo_smijeh]

New Report

Close