Vrhunski dizajn iz Pazina za zračne luke, hotele i restorane

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 19. travanj 2016. u 10:56
Interijer Zračne luke Pula

Djelatnosti Internove protežu se od dizajna, projektiranja i proizvodnje namještaja do opremanja objekata.

Dvadeset i šest godina uspješnog poslovanja na domaćem tržištu i najava proboja na inozemna, kao i titula lidera u segmentu stvaranja interijera, riječi su kojima je osnivač i direktor Nenad Carić opisao pazinsku Internovu. Tvrtka tržišni uspjeh može zahvaliti proizvodnji kvalitetnog namještaja koji je rezultat upotrebe visokokvalitetnih materijala i tehnologija proizvodnog procesa koji uključuje suvremene i kompjuterizirane CNC strojeve, kaže Carić. 

Teško je biti ambiciozan
Internova, s registriranom djelatnošću proizvodnje i opremanja objekata, s radom je započela devedestih godina prošlog stoljeća kad su primarno bili usmjereni na uvoz i veleprodaju namještaja, većinom talijanskog. Nekoliko godina kasnije, uz tri zaposlena, odlučili su pokrenuti i vlastitu proizvodnju. Prepreke na koje su u to vrijeme nailazili bile su uglavnom vezane uz poslijeratno stanje i ekonomsku stagnaciju, na što su se nadovezale i banke s vrlo nepovoljnim kreditima.

"Bilo je vrlo teško biti ambiciozan, truditi se i nastojati ponuditi najviše dok okolina i makroekonomija sputavaju.", dodao je Carić.  No, navedeno se ipak nije pokazalo nepremostivom preprekom te su tijekom godini, uslijed povećanja opsega posla i ambicioznih planova, došli do situacije koja iziskuje gradnju pogona koji će se prostirati na 3500 metara kvadratnih. Završetak radova planiran je krajem godine a novim proizvodnim kapacitetima Internova planira osvojiti inozemna tržišta, pri čemu najviše ciljaju na Njemačku i Austriju. "Trenutno opremamo zračne luke, granične i pogranične prijelaze te od izvoza generiramo oko 20 posto ukupnih prihoda. Vjerujemo da ćemo novim proizvodnom pogonom tu brojku višestruko povećati", najavio je direktor.  

Danas lista djelatnosti Internove uključuje široku mrežu aktivnosti, od dizajna, projektiranja, proizvodnje namještaja u vlastitom proizvodnom pogonu te opremanja objekata u cjelini. Najveći dio projekata realiziraju u turističkom sektoru u kojem opremaju hotele, apartmane i vile. U posljednje tri godine kažu da su primijetili pomak i povećanje ulaganja u smještajne jedinice u kojima se, pak, posebna pažnja pridaje dizajnu i dekorima.

Poslovna etika 
Uspješno posluju, poručuju, zahvaljujući prilagođavanju zahtjevima klijenata, uvođenju novih tehnologija, proučavanju tržišnih trendova, slušanju kupaca i anticipiranju njihovih potreba i očekivanja. Najavljuju traganje za novim prilikama tehnološkog razvoja, inovativnost i maštovitost, kako bi bili što efikasniji. Svaki se klijent u Internovi osjeća dobrodošlo, dok provođenje klijentovih zamisli u djelo nadzire tim stručnjaka, dizajnera i projektanata. "Svatko tko je u poduzetničkom svijetu zna koliko je teško dobiti, a još i teže zadržati povjerenje klijenata, to je nešto što ne planiramo ni u budućnosti staviti na kocku i na čemu ćemo ustrajati i dalje.", zaključio je Carić. 

Komentari (3)
Pogledajte sve

Planiraju li se ulaganja i izvan turističkog sektora?

Respekt!

A ima li kockice na sebi?

New Report

Close