Vrdoljak misli da su ove dvije tvrtke primjer uspješnog privatnog ulaganja

Autor: Agencija VLM , 07. prosinac 2012. u 13:58
Proizvodnja stakla za automobile u pogonu Lipik Glasa. Photo: Dusko Mirkovic/Vecernji list

Došao sam ovdje dati potporu investitorima i mogu obećati da ih administracija u nijednom od naših ureda neće usporavati u realizaciji projekata – kazao je ministar Vrdoljak.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak boravio je danas u Lipiku i Pakracu gdje je posjetio Lipik glas, tvrtku u talijanskom vlasništvu i DI Papuk u stečaju koju je u kolovozu kupila tvrtka Ferdinand d.o.o.koja posluje u sastavu slovenske tvrtke Zeri d.o.o.

>>> Vrdoljak: Poslovi vezani uz LNG terminal bit će završeni na vrijeme

– To su dvije lijepe poduzetničke priče koje govore o uspješnom privatnom ulaganju u Hrvatskoj. U lipičku staklanu je proteklih godina uloženo 100 milijuna eura, a obnova Papuka još je na početku no, investitori najavljuju 150 milijuna kuna ulaganja i isto toliko novih radnih mjesta. Došao sam ovdje dati potporu investitorima i mogu obećati da ih administracija u nijednom od naših ureda neće usporavati u realizaciji projekata – kazao je ministar Vrdoljak. Pohvalio je i pakračku poduzetničku zonu u kojoj su mali i srednji poduzetnici proteklih godina otvorili više od 400 novih radnih mjesta.

-Tvrtki Ferdinand, kao i svim drugim poduzetnicima koji su došli na naše područje ili će tek doći, Grad Pakrac će maksimalno pomoći kroz oslobađanje od plaćanja komunalnog doprinosa i komunalne naknade – kazao je gradonačelnik Pakraca Davor Huška.

Tvrtka Ferdinand je ratom razrušene objekte Drvne industrije Papuk kupila za 4,5 milijuna kuna a obnovu proizvodnje, koja stoji od 2004.godine, najavili su za ožujak 2014.godine. Buduća tvornica će godišnje prerađivati 50 000 kubnih metara oblovine od kojih će se godišnje proizvesti 9 000 kubika uzdužno ljepljenih ploča i 35 000 tona peleta U sastavu tvornice bit će izgrađena i energana na biomasu električne snage 2MW i toplinske snage 8,5 MW.

Komentirajte prvi

New Report

Close