Vodeći proizvođač pšeničnoga brašna blokiran zbog Agrokora

Autor: Miroslav Kuskunović/Agrobiz , 23. srpanj 2017. u 22:00
Granolio ima silose u više gradova, te mliječnu industriju Zdenka

Tvrtka je podnijela prijedlog za predstečajni postupak, a jedan je od dobavljača Agrokora, od kojeg ima višemilijunska potraživanja.

Vodeći domaći proizvođač pšeničnog brašna Granolio i jedan od dobavljača Agrokora ima blokirane račune, obavijestila je kompanija u petak putem Zagrebačke burze, zbog čega je burza privremeno obustavila trgovanje dionicama tvrtke.  

Granolio je izvijestio da su mu transakcijski računi blokirani te da je tvrtka podnijela prijedlog o otvaranju predstečajnog postupka, kao i da poduzimaju sve kako bi u najkraćem roku podmirili obveze i deblokirali račun. Granolio je od Agrokora prije par godina kupio mlinarski biznis i postao značajan igrač na tržištu pšenice i brašna, s udjelom od 20%, a suvlasnici su među ostalim i Zdenke iz Velikih Zdenaca.  

U izvješću o poslovanju u prvom tromjesečju 2017. objavili su koliko im Agrokor duguje. Granolio je dao pozajmnicu Agrokor trgovini, 31. ožujka bila je 11,9 milijuna kuna, a grupa ima i regresne obveze na taj dan, od 85 milijuna na poziciji ostalih kratkoročnih obveza, te ostala kratkotrajna potraživanja u istoj vrijednosti, sve vezano uz Agrokor. Granolio je osnovan 1996. otkad se bavi trgovinom žitaricama, uljaricama, stočnom hranom, živom stokom i mesom, a 2001. su prešli i na proizvodnju. S kooperantima ima proizvodnju na 45.000 ha, a s Cautiom iz Našica preradi 50.000 litara mlijeka dnevno.

Komentirajte prvi

New Report

Close