Vlada ne odustaje od Imunološkog, Bandić im se nudi

Autor: Poslovni dnevnik , 12. siječanj 2017. u 22:00
Ministar zdravstva Milan Kujundžić/PXL

Ministar zdravstva sa sindikalcima bi se, neslužbeno se doznaje, trebao naći 19. siječnja.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u četvrtak kako nikada nije rečeno da će se odustati od Imunološkoga zavoda već se samo traže najprihvatljivija financijska i tehnička rješenja.

Ministar je ustvrdio kako ne zna ništa o sastanku zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića s predstavnicima sindikata Imunološkog zavoda, niti je s njim do sada razgovarao o sudbini Zavoda, ali je, rekao je, uvijek otvoren za razgovor i bio bi sretan da u Imunološki zavod uđu ozbiljni hrvatski investitori. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je u četvrtak Vladi RH da u Gradu Zagrebu ima pravog, istinskog strateškog partnera za rješavanje problema Imunološkog zavoda, ali je i dodao da bi taj problem, ukoliko ga Vlada ne želi riješiti, Grad mogao preuzeti "na svoja leđa".

Što se tiče stručnog povjerenstva koje je osnovao kako bi donijelo zaključak o budućnosti Zavoda, ministar Kujundžić je najavio da će ono razmatrati moguće opcije još nekoliko tjedana. "To su ozbiljni izračuni glede tržišta i cijena, s jedne strane investiciju treba procijeniti, što je relativno lakše, ali za vratiti se na svjetsko tržište sa cjepivima treba napraviti vrlo ozbiljan marketinško-financijski izračun", istaknuo je ministar zdravstva Milan Kujundžić. Također je najavio skori sastanak s predstavnicima sindikata Imunološkog zavoda poručivši da se razgovara sa svima, čime se njeguje kultura dijaloga. Neslužbeno se doznaje bi sastanak sa sindikalcima mogao biti 19. siječnja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close