Više od 300 zaposlenika uređivat će 16 udruga ili ustanova čiji su korisnici djeca

Autor: Objava za medije , 30. rujan 2016. u 10:44
FOTO: Press

Zaposlenici GRAWE-a uređivali okoliš budućeg Europskog volonterskog centra – Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri.

Dio GRAWE volontera iz Zagreba i okolice, njih 33, provelo je jedan radni dan uređujući okoliš i družeći se s osobljem i pacijentima Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra. Volonteri su bojali ograde, sjenice i drvene dijelove u dječjem parku, kosili i  krčili zarasli dio dvorišta i družili se s pacijentima i osobljem.

Ukupno će tijekom rujna i listopada više od 300 zaposlenika osiguravajućeg društva GRAWE Hrvatska d.d. volontirati na 16 lokacija* po čitavoj Hrvatskoj. Jedan radni dan provest će pomažući jednoj od udruga ili ustanova čiji su korisnici djeca, a koje su sami odabrali.

 „Zaista sam sretan i zahvalan što smo proveli dan u ovom prekrasnom okruženju dvorca Oršić i što smo imali prilike upoznati osoblje i pacijente ove specifične ustanove“, izjavio je Igor Pureta, predsjednik Uprave GRAWE Hrvatska d.d. „Drago mi je što smo dali barem mali doprinos uređenju okoliša i, još važnije, što smo osjetili kako korisnicima bolnice i ljudima koji se nesebično brinu za njih – osoblju i volonterima – izgleda svakodnevica. Uvjeren sam da ovo neće biti posljednji put da se družimo“.

Dr. Renato Mittermayer, ravnatelj Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi, izjavio je kako je iznimno ponosan na dugogodišnji rad ustanove kojoj je na čelu s volonterima. „U posljednjih 15 godina kroz bolnicu je prošlo devet tisuća talijanskih, a iz godine u godinu raste broj domaćih volontera. Upravo će dvorac u kojem je sad smještena bolnica, nakon izgradnje nove bolnice koja je u planu, biti prenamijenjen u Europski volonterski centar“, dodao je naglasivši kako je za unapređenje kvalitete usluge koju pružaju svojim korisnicima, od kojih većina u bolnici ostaju trajno, i za osvještavanje javnosti vrlo važno aktivno uključivanje građana u aktivnosti i život bolnice.

„GRAWE svake godine organizira dobrovoljne akcije i potiče zaposlenike da za vrijeme radnog vremena i izvan njega doprinose razvoju kvalitetnijeg i humanijeg društva. Svojim aktivnostima nastojimo doprinijeti jačanju svijesti o važnosti volontiranja, prvenstveno među zaposlenicima, ali i biti primjer u zajednici u kojoj poslujemo. Ponosan sam što se svake godine ovakvim aktivnostima priključuje sve veći postotak zaposlenika,“ zaključio je Pureta izrazivši nadu da će bolnica nakon ove akcije dobiti barem nekoliko novih stalnih volontera.    

Komentirajte prvi

New Report

Close