Izvoznici pretrpani poslom: Vinkovački Unidal radi u tri smjene

Autor: Večernji list , 09. travanj 2014. u 22:00
J. Rožmarić/G. Ferbezar/PIXSELL

Proizvodi otkivke za autoindustriju, za Ford, Seat, Mercedes i BMW te opremu za sve vrste dalekovoda.

Vinkovačka tvrtka Unidal, za koju je pročulo u veljači 2013., kad je Dubravka Glavaš svoj posao prepustila prijateljici Đurđici Švigač koja je bila na popisu za otpuštanje, poznata je i kao izvoznik, vani im završi 90% proizvoda.

Za pomoć poduzetnicima Poslovni dnevnik je u sklopu Poslovnog uzleta, projekta kroz koji pomaže malom i srednjem poduzetništvu, omogućio je besplatne online edukacije – naučite kako pokrenuti biznis, kako ga unaprijediti, kako dobiti posao, kako pokrenuti tvrtku za 10 kuna… Kliknite ovdje.

Jednina u županiji radi u tri smjene, jer ima velike narudžbe. Proizvodi otkivke za autoindustriju, za Ford, Seat, Mercedes i BMW te opremu za sve vrste dalekovoda. "U drugoj i trećoj smjeni radi po 30 radnika, a u prvoj nešto više. Na mjesec proizvedemo 250 tona otkivaka za autoindustriju, što je 90% naše proizvodnje, a preostalih 50 tona opreme za dalekovode je za našeg suvlasnika (uz slovenski Unior) Delekovod.

Proizvodnjom od 300 t na mjesec ispunjeni su naši kapaciteti. No, razgovarali smo s vlasnicima neka ulože u novu tehnologiju kako bismo povećali proizvodnju i zaposlili još barem 20 radnika. Dalekovod ima velike poslove u Norveškoj i na Islandu, kreće posao u Albaniji, a dogodine u Poljskoj", kaže Josip Rožmarić ispred Nezavisnog sindikata u Unidalu. Nada se povećanju proizvodnje opreme za Dalekovod i do 1100 tona mjesečno.

Komentari (1)
Pogledajte sve

A šta je to otkivka? Večernjakovi novinari , mi mali narod smo ptimotivni i ne razumijemo taj vaš riječnik ( bar ja ne).

New Report

Close