Velpro povećava plaće za 550 zaposlenika

Autor: Poslovni.hr , 13. srpanj 2017. u 12:48
FOTO: Screenshot

Na danas održanom sastanku Uprave i Radničkog vijeća Velpro-centra d.o.o. donesena je odluka o trajnom povećanju plaće od prosječno 8% za 550 zaposlenika Velpro-centra sa najnižim koeficijentima.

Od navedenog broja zaposlenika za ukupno 340 radnika obalnih centara, privremeno povećanje koeficijenata za prosječnih 8% realizirano je već u svibnju ove godine, kao mjera stimulacije i pripreme za nadolazeću turističku sezonu uslijed povećanja obima posla. Za ovaj dio zaposlenika s najnižim koeficijentima povećanje plaće postaje trajno, a za sve ostale zaposlenike povećanje će stupiti na snagu od 1. kolovoza 2017. godine. Također je dogovoreno i produženje Kolektivnog ugovora do kraja 2017. godine sa svim pogodnostima koje uključuju božićnice, uskrsnice, regrese kao i osiguravanje svih ostalih radničkih prava većih od zakonske obveze.

Ivan Šantorić, predsjednik Uprave Velpro-centra d.o.o. tom je prilikom izjavio:

„Zadovoljan sam da smo osigurali povećanje plaće za gotovo polovicu ukupno zaposlenih u našoj tvrtki, kao i produljenje svih radničkih prava iz Kolektivnog ugovora. Vjerujem da to predstavlja dodatnu motivaciju za sve naše zaposlenike u ključnom trenutku naše poslovne realizacije u ovoj turističkoj sezoni. Na takav način je osigurana i veća kvaliteta usluge za sve naše partnere, a pogotovo one u HoReCi kao i segmentu male trgovine Plus marketa.“

Zlatica Štulić, dipl.iur., predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske također je izrazila svoje zadovoljstvo donesenim odlukama sa sastanka:

„Ispred Sindikata trgovine Hrvatske ističem da sam zadovoljna postignutim dogovorom s Upravom društva o produljenju važenja Kolektivnog ugovora Velpro-centra d.o.o. do 31.12.2017. godine. Radnicima je vrlo važno da znaju da će ostvarivati sva svoja stečena prava i dalje. Povećanje koeficijenata,  gotovo polovici radnika je vrlo značajno u ovom gospodarskom trenutku i radnici istu odluku pozdravljaju.S Upravom ćemo i dalje razgovarati i kroz socijalni dijalog  štititi i promicati interese radnika Vepro-centra.“

Velpro trenutno posluje na 21-oj lokaciji Velpro centara diljem Hrvatske s više od 250 vozila koja prate suvremene standarde distribucije i osiguravaju kvalitetnu logističku podršku za sve partnere. 

Komentirajte prvi

New Report

Close