Veliki uspjeh PPD-a u željezničkom cargo prijevozu

Transport ugljena iz Češke u BiH Transport ugljena iz Češke u BiH

Prvi hrvatski privatni željeznički cargo prijevoznik prevezao prvi vlak u Bosnu i Hercegovinu.

PPD Transport, prvi hrvatski privatni željeznički cargo prijevoznik, u noći na utorak, prevezao je svoj prvi vlak u Bosnu i Hercegovinu.

To je prvi put da jedan privatni prijevoznik strane zemlje vozi prugama Bosne i Hercegovine.Vlak PPD Transporta prevezao je ugljen iz Ostrave u Republici Češkoj za tvornicu GIKIL u Lukavcu u Bosni i Hercegovini. Nakon dugih pregovora i dokazivanja primijenjenih sigurnosnih normi sukladno standardima EU, PPD Transport je prije dva mjeseca potpisao ugovore o suradnji s obje željezničke Uprave u Bosni i Hercegovini - Željeznicom Republike Srpske i Željeznicom Federacije Bosne i Hercegovine, čime je omogućen ovaj povijesni transport.

Prije nešto više od dvije godine PPD Transport postao je prva privatna hrvatska tvrtka koja je započela prometovati na otvorenom tržištu teretnoga željezničkog prometa nakon ulaska Hrvatske u Europsku Uniju. Predajom prvog privatnog teretnog vlaka u Bosnu i Hercegovinu, PPD Transport započeo je novu eru razvoja željezničkog prijevoza Hrvatske prema našim susjedima.

Iznimno zadovoljni početkom suradnje sa susjedima i neočekivano velikim rastom volumena prijevoza, u PPD Transportu uskoro planiraju nabavku dodatnih Siemens Vectron električnih lokomotiva, najsuvremenijih i najsnažnijih lokomotiva na europskim prugama, a zatim i zapošljavanje novih ljudi u Republici Hrvatskoj. PPD Transport je članica Energia Naturalis (ENNA) Grupe čije se tvrtke bave distribucijom i opskrbom prirodnim plinom, trgovinom naftnim derivatima, investicijskom projektima, transportom te informacijskim i komunikacijskim tehnologijama. 

Komentari (2)
  • ValueWalk
    ValueWalk 9:15 13.1.2017.

    Čudno da se već nije pojavio stožer za obranu HŽ-a…

  • LeoNT
    LeoNT 0:44 13.1.2017.

    Bravo PPD…

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve