Većina hotela popunjena 90 posto

Autor: Poslovni.hr , 09. kolovoz 2010. u 22:00

Uz dobar ostatak kolovoza i kvalitetnu posezonu hotelijeri vjeruju da mogu ponoviti prošlogodišnje financijske pokazatelje

Hrvatski hotelski sektor u srpnju i u dosadašnjem dijelu kolovoza zabilježio je zadovoljavajuće rezultate s prosječnom popunjenošću većine kapaciteta od 90 i više posto. Hotelijeri vjeruju da uz dobar ostatak kolovoza te posezonu mogu ponoviti lanjske fizičke i financijske pokazatelje.

U takvoj se ocjeni i očekivanjima slažu predsjednici Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske Kristian Šustar te Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela Šime Klarić. Ističući da će za ukupne rezultate većih hotelskih kuća ove sezone ključni biti rujan i listopad, Šustar za agenciju Hina napominje da su rezervacije za te mjesece dobre, tim više što tada počinju i kongresi. Za srpanj dodaje da je kod većine hotelskih kuća bio kvalitetan te izbrisao ili bar umanjio minuse iz predsezone. U kolovozu hotelijeri također imaju dobar buking. Šustar za ovu sezonu naglašava da je mirnija u odnosu na lanjsku tako da su cijene smještaja vraćene u “normalu” nakon lanjskih velikih diskonta. Upravo zbog toga, pa i unatoč, kako kaže, vidljivoj manjoj izvanpansionskoj potrošnji, ova bi sezona i financijski mogla biti na razini lanjske. Slična očekivanja imaju i obiteljski i mali hoteli, u kojima je, kako kaže Klarić, broj dolazaka i noćenja do početka kolovoza isti kao lani, ali i da pojedine članice Udruge bilježe i bolje rezultate.
(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close