VC fond South Central Ventures uložio 2 milijuna eura u zagrebačku tvrtku

Autor: Bernard Ivezić , 23. prosinac 2016. u 07:44
Vedran Rezar (u sredini) sa svojim timom Bulb Technologies, Foto: PD

Zagrebački Bulb radi za sve veće operatere u regiji.

Regionalni lider u rješenjima za pružanje podrške korisnicima brzog interneta, zagrebačka softverska tvrtka Bulb, primila je investiciju od dva milijuna eura od VC fonda South Central Ventures.

Riječ je o prvom regionalnom VC fondu u koji je k tome Republika Hrvatska bila prvi ulagač iz regije. Za SC Ventures ovo je najveća pojedinačna investicija dosad.
O tržišnoj kapitalizaciji, kao i udjelu koji je preuzeo SC Ventures, nije bilo riječi. No, u branši se komentira da je SC Ventures vjerojatno preuzeo 25 posto udjela u tvrtki čime je njena tržišna vrijednost procijenjena na 7,5 milijuna eura.

Vedran Rezar, direktor i suosnivač Bulb Technologies kaže da njihovi proizvodi Cempresso, koji telekomima omogućuje da jednostavno provjere kvadrove u isporuci brzog interneta i popratnih usluga te uštede na veličini korisničke službe i broju tehničara, kao i da povećaju zadovoljstvo korisnika, te DACS sustav za autokonfiguraciju telekom usluga, omogućuju operaterima da pruže vrhunsku uslugu.

“U posljednjih deset godina odradili smo niz projekata u telekomima u regiji”, kaže Rezar.

Tako su radili za HT grupu, Vipnet, United grupu, ali i izvan regije za Swisscom, Kabel Deutschland i Telenor. Tvrtka Bulb je prema podacima Poslovne Hrvatske unazad pet godina ostvarila neto dobit iznad 13 milijuna kuna. Samo lani iznosila je 2,6 milijuna kuna. EBIT joj je lani bio 2,9 milijuna kuna, a prihod joj je porastao 19,1 posto na 13,3 milijuna kuna.

Jure Mikuž, partner u SC Venturesu kaže da je oduševljen ovom investicijom. “Bulb ide u globalnu ekspanziju”, zaključuje Rezar.

Komentirajte prvi

New Report

Close