Varteks: Procedure oko kredita od 10 milijuna eura još u tijeku

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. siječanj 2014. u 18:36
Predsjednik tekstilne industrije Varteks Zoran Koščec (Photo: Marko Jurinec/PIXSELL)

Varaždinskoj tekstilnoj tvrtci Varteks d.d. u ovom trenutku još nisu uplaćena kreditna sredstava u iznosu od 10 milijuna eura, budući da su potrebne procedure još uvijek u tijeku.

Varaždinskoj tekstilnoj tvrtci Varteks d.d. u ovom trenutku još nisu uplaćena kreditna sredstava u iznosu od 10 milijuna eura, budući da su potrebne procedure još uvijek u tijeku, izvjestili su danas iz odjela za korporativne komunikacije tvrtke.

Neki su mediji, posebice neki lokalni danas prenijeli neslužbene informacije da je Varteksu 'sjeo' kredit od 10 milijuna eura, no iz varaždinske tvrtke navode da su "potrebne procedure još u tijeku te da će po realizaciji kredita odmah obavijestiti javnost, sukladno pravilima Zagrebačke burze".

Inače, Varteksu, sukladno dovršenoj predstečajnoj nagodbi i sporazumu o novom financiranju s razlučnim vjerovnicima, treba biti isplaćen kredit u iznosu od 10 milijuna eura.

Taj iznos Varteksu će isplatiti HBOR i Zagrebačka banka, svaka u jednakom iznosu od 5 milijuna eura, a ta će sredstva tvrtka utrošiti za isplatu zaostalih plaća zaposlenicima, podmirenje preostalih obveza vezano uz otpremnine kao i za stabilizaciju i razvoj proizvodnje te podizanje njene efikasnosti.

Varteks trenutno ima oko dvije tisuće zaposlenih, a plan predstečajne nagodbe predviđa otpuštanje određenog dijela zaposlenika.

Komentirajte prvi

New Report

Close