Varteks još posluje s gubitkom, ohrabruje rast izvoza

Autor: Božica Babić , 06. kolovoz 2014. u 21:59
Marko Jurinec/PIXSELL

Varteks je prvo polugodište ove godine zaključio uz gubitak od 21,8 milijuna kuna.

Varteks je prvo polugodište ove godine zaključio uz gubitak od 21,8 milijuna kuna, no kako je za prvih šest mjeseci 2013. minus u poslovanju bio 42,3 milijuna kuna, u Upravi te tvrtke, s obzirom na aktualne ekonomske okolnosti koje i dalje pritišću tržište i potrošnju, zadovoljni su trendovima.

Prihodi od prodaje u prvih šest mjeseci iznosili su 72,8 milijuna kuna i na godišnjoj su razini rasli za pet posto, dok su na poslovnim rashodima zabilježili pad od sedam posto. Optimizam varaždinskoj tekstilnoj industriji ulijeva i bolji rezultat zabilježen na izvozu, između dva lipnja veći je za 11 posto, pa je na inozemnim tržištima ostvareno 48,3 milijuna kuna.

Drugo ovogodišnje tromjesečje, ističu u Varteksu, kroz sve pokazatelje svjedoči o nastavku daljnje stabilizacije poslovanja, kako na strani prihoda tako i kod rashoda, te najavljuje da bi posrnuli tekstilni div vrlo brzo mogao istaknuti nove razvojne planove. Prihodi od prodaje ostvareni tijekom drugog ovogodišnjeg kvartala veći su, ističu, za čak 22 posto nego u razdoblju siječanj-ožujak, dok je gubitak zabilježen u drugom kvartalu upola manji od gubitka prvog kvartala 2014. godine.

Kroz predstečajnu nagodbu provedena je dokapitalizacija od 15 milijuna, a dogovorno s razlučnim vjerovnicima ishođen je i kredit od 10,9 milijuna eura za stabiliziranje likvidnosti i poslovanja. U Varteksu ocjenjuju da će učinak financijskog i operativnog restrukturiranja biti vidljiv u poslovnoj 2015.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Bakić može izaći iz Varteksa , samo ako na krilima nekih vijesti povede
ulagače u kupnju svojih dionica…
Tekstilna industrija u Hrvatskoj ..????? DA, ALI POD KAPOM STRANACA..

New Report

Close