Valipile ulazi u maloprodaju – otvoren prvi dućan u Sisku

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. rujan 2015. u 11:16
Foto: Davor Višnjić / Pixsell

Koncept trgovine u Sisku je model za područja s teškom gospodarskom situacijom.

Tvrtka Valipile otvorila je danas svoju prvu trgovinu u Sisku, a planiraju otvaranje dućana u Karlovcu i Zagrebu, izvjestili su iz te tvrtke.

Valipile, kako navode, ulazak u maloprodajni biznis, preko kojeg će se prodavati meso peradi i prerađevina pod brendovima Valipile i Puris, razvija više od godinu dana.

"Ovo je početak osnivanja našeg lanca dućana", kazao je izvršni direktor tvrtke Andrej Alilović.

Prema priopćenju, koncept trgovine u Sisku je model za područja s teškom gospodarskom situacijom, u Karlovcu će se razvijati koncept trgovine na tržnici, a u Zagrebu će se kroz nekoliko mjeseci otvoriti reprezentativan objekt, što je koncept koji tvrtka želi ostvariti na tržištu.

Plan za trgovine je do kraja ove godine formirati ta tri koncepta te kroz slijedeću godinu pažljivo primjenjivati odgovorajuće koncepte u deset gradova diljem zemlje, nakon čega će se procijeniti koje su krajnje granice ekspanzije, rekao je Alilović.

Tvrtka Valipile zapošljava 270 djelatnika, lani je imala prihod od 146 milijuna kuna, a ove godine planira ostvariti 170 milijuna kuna prihoda, što je rast od 17 posto.

Tvrtka je do sada stvorila zaokružen proces peradarske proizvodnje te je, kako navode, po proizvodnji peradarskog mesa treći igrač na tržištu s udjelom od 15 posto. Valipile godišnje proizvede 8 milijuna komada jednodnevne peradi, 21 milijun kilograma stočne hrane, 4,5 milijuna utovljenih brojlera te 5 milijuna kilograma mesa i mesnih prerađevina, prenosi se u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close