Valamaru TUI-jeva markica za okoliš

Autor: Marija Crnjak , 23. srpanj 2017. u 22:00
Priznanje za objekte u Dubrovniku, Krku, Poreču i Rapcu

Priznanje za odgovorno i održivo upravljanje za pet hotela.

Dubrovački hoteli Valamar Dubrovnik President i Lacroma, krčki Valamar Koralj Romantic, porečki Valamar Club Tamaris te rabački Valamar Sanfior jedini su hoteli u Hrvatskoj koji će od ove sezone nositi poznatu zelenu markicu TUI Environmental Champion 2017.

Nagrada koju ovaj turoperator dodjeljuje od 1996. odaje priznanje za odgovorno i održivo upravljanje hotelima, te je svake godine osvaja tek nešto više od 200 hotela u svijetu koji zadovoljavaju stroge kriterije održivog upravljanja i korporativne odgovornosti. U nominaciju za nagrade ulaze hoteli koji imaju valjan certifikat održivosti (Sustainability Certificate) koji dodjeljuje Svjetsko vijeće za održivi turizam. Nagrade se dodjeljuju nakon službene revizije, a  važan utjecaj ima i mišljenje gostiju prikupljeno u anketama koje TUI redovito provodi.

Održivost je iznimno važna za TUI te njihove nedavne studije potvrđuju kako njihovi gosti sve više i više traže hotele koje poštuju načela održivog i ekološkog poslovanja, kažu u Valamaru. U TUI-ju ističu kako njihovi Environmental prvaci u ponudi imaju regionalne, sezonske i organske obroke, podržavaju projekte u lokalnoj zajednici, koriste obnovljive izvore energije i ekološki prihvatljive proizvode.

Komentirajte prvi

New Report

Close