Uspostavite poslovni odnos s bankom

Autor: Antonela Zečević , 01. ožujak 2011. u 22:00

Suradnja HUP i Hrvatska udruga banaka pokrenuli ciklus radionica za poduzetnike

Da bi se zaposlenicima i vlasnicima malih i srednjih poduzeća, poduzetnicima početnicima, dakle svima onima s malo iskustva ili bez iskustva u poslovanju s bankama olakšao pristup kreditnim sredstvima Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) i Hrvatska udruga banaka (HUB) od utorka su pokrenule ciklus radionica za poduzetnike pod nazivom “Poduzetnici i banke – Zajedno na putu do uspjeha”.

Riječ je o još jednom zajedničkom projektu kojim će se nastojati olakšati komunikacija između klijenta i banke te educirati i informirati polaznike o zasnivanju poslovnog odnosa s bankom, posebice o kreditnom odnosu. Radionice se ne onose na pojedinačno savjetovanje poduzetnika. Radi se o davanju odgovora i pregledu faza kreditnog procesa u banci. Poduzetnici se tako upoznaju s informacijama na koje banke moraju obratiti pozornost prilikom zasnivanja kreditnog odnosa, odnosno što točno procjenjuje u kreditnom prijedlogu poduzetnika. Također, radionica ukratko upućuje na aktualne zakone i propise koji su na snazi u Hrvatskoj, donosi pregled dokumentacije koju poduzetnik mora priložiti prilikom traženja kredita, objašnjava financijske pokazatelje ključne za dobar kreditni prijedlog. “Poduzetnici su izrazili zadovoljstvo inicijativom HUP-a i HUB-a te, a kao jednu od korisnih informacija izdvojili su jasnije shvaćanje svojih obaveza ali i prava u poslovanju s bankama te samim kreditnim referentima”, rekla je Voditeljica programa usavršavanja PUMA programa Petra Ovčarić. Predavači na tim radionicama su stručnjaci iz banaka koji svakodnevno rade s malim i srednjim poduzetnicima, a pripremili su je predstavnici jedanaest banaka članica Hrvatske udruge banaka. Banka Kovanica, Erste banka, Hrvatska poštanska banka, Hypo Alpe-Adria-Bank, Istarska kreditna banka Umag, Karlovačka banka, OTP banka, Privredna banka Zagreb, Raiffeisenbank Austria, Société Générale Splitska banka i Zagrebačka banka doniraju vrijeme svojih zaposlenika. Na taj način radionice za poduzetnike postaju još jedna od aktivnosti u segmentu društveno odgovornog poslovanja, odnosno financijskog opismenjavanja poduzetnika. Osim u Zagrebu, radionice održavati i u Osijeku, Puli, Rijeci, Splitu i Zadru.

Kontinuirana edukacija

Balans između istraživanja i prakse
HUP raznim programima nastoji izaći u susret poduzetnicima, a jedan takav je i PUMA. Predstavlja suvremeni sustav kontinuirane edukacije menadžera koji karakterizira postojanost, stalna prilagodba novim menadžerskim trendovima i hrvatskim posebnostima. Predavači imaju gospodarsko iskustvo i programe koji daju balans između najaktualnijih istraživanja i primjenjive prakse.

Komentirajte prvi

New Report

Close