Uskoro rezervacija ACI veza putem aplikacije

Autor: Marija Crnjak , 31. srpanj 2017. u 13:47
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Radovi na rekonstrukciji marine Rovinj glavni su uzrok pada prihoda lanca marina ACI, koji je u prvom polugodištu ostvario je 77,1 milijun kuna prihoda, odnosno 1% manje nego lani.

Radovi na rekonstrukciji marine Rovinj glavni su uzrok pada prihoda lanca marina ACI, koji je u prvom polugodištu ostvario je 77,1 milijun kuna prihoda, odnosno 1% manje nego lani, no glavna sezona pokazat će koliko će prazna rovinjska marina utjecati na godišnjoj razini. U prvom polugodištu najbolje su radile ACI marine Split, Dubrovnik, Umag te marina Opatija, a najveći porast poslovnih prihoda u odnosu na prethodno razdoblje ostvarile su marine Pomer , Rab Piškera i Umag, stoji u izvješću.  

Usto, najviše zahvaljujući rezultatima nove ACI marine Veljko Barbieri u Slanom, porasli su prihodi od mjesečnog veza za 16%. U promatranom razdoblju ACI je ostvaro negativan bruto financijski rezultat u iznosu od 895 tisuća kuna, što je za 4.617 tisuće kuna manje od rezultata ostvarenog za isto razdoblje prethodne godine, kada je ostvareni bruto financijski rezultat iznosio 3.690 tisuća kuna. EBITDA iznosi 25.888 tisuća kuna i za 10 % je niža od EBITDA ostvarene u prethodnom razdoblju.

Najznačajnije povećanje rashoda zabilježeno je uslijed povećanja troškova amortizacije u iznosu od 598 tisuća kuna (rezultat značajnih investicija tijekom prošle godine) te rezerviranja za rizike i troškove koja su povećani uslijed obveze isplata otpremnina, pojašnjavaju u kompaniji koja najznačajniji dio prihoda očekuje u drugoj polovici godine.

Do kraja poslovne godine planiraju kapitalna ulaganja u iznosu od 17,2 milijuna kuna u ACI marinu Rovinj te rekonstrukciju sanitarija u dvije ACI marine. U prvom polugodištu okončani su radovi na rekonstrukciji kopnenog dijela ACI marine Pomer, rekonstrukciji betonskih gatova i pojačanju elektroenergetskog napajanja u ACI marini Vodice, radovi na proširenju postojećeg i izgradnji novog bazena travel liftova i uređenje platoa za pranje plovila te uređenje golf igrališta u ACI marini Dubrovnik.

Uz navedena ulaganja u infrastrukturu marina, početkom godine pokrenuti su projekti informatizacije, posadama marina je putem mobilnih uređaja omogućeno povezivanje s postojećim informatičkim sustavom te je pri završetku projekt izrade mobilne aplikacije kojoj će glavna funkcionalnost biti mogućnost rezerviranja vezova. Restrukturiranje koje je započelo krajem 2016. godine i nastavilo se manjim dijelom u 2017. godini, utjecalo je na rezultate za prvo polugodište 2017. godine u vidu povećanih troškova rezerviranja, a što bi se u narednom razdoblju trebalo manifestirati kroz smanjenje troškova osoblja.

Komentirajte prvi

New Report

Close